Ingezonden persbericht


PERSBERICHT- Driebergen, 20 mei 2011

EA-Helixprijs voor LEF

De Evangelische Alliantie (EA) kent de Helixprijs in 2011 toe aan LEF. LEF, het jongerenwerk van de Navigators, richt zich primair op discipelschapstraining en leiderschapsontwikkeling van jeugdleiders en jongerenwerkers in kerken. De missie van de Navigators is 'Christus kennen en Hem bekend maken'. De organisatie is vooral bekend geworden vanwege het uitdragen van deze missie onder studenten. De EA reikt de prijs jaarlijks uit om bemoedigende initiatieven op het gebied van missionaire gemeenteopbouw voor het voetlicht te brengen.

Relationeel leiderschap
LEF krijgt de prijs voor hun visie voor relationeel leiderschap en het belang van rolmodellen voor succesvol jeugdwerk. Hun bijdrage aan persoonlijke coaching en training van jeugdleiders binnen de kerk heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van discipelschap bij jongeren. Vanuit dat perspectief besteedt LEF in de training veel aandacht aan geloofsontwikkeling. De trainingen zijn gericht op de overtuiging, de visie, de vaardigheden en het karakter van een jeugdleider.

De teamleider Maurits Roose zal de prijs namens LEF in ontvangst nemen. Hij reageerde verrast op het bericht: "Deze prijs zie ik als een enorme erkenning van onze werkwijze. Steeds meer kerken zien dat geestelijke groei van hun jongeren begint bij de leiders. Geestelijke 'vaders en moeders' zijn hard nodig om jongeren voor te gaan in toewijding aan Jezus. Daarom richten we ons in eerste instantie op de persoonlijke ontwikkeling van de leider. Het is een voorrecht om persoonlijk met leiders onderweg te zijn en elkaar regelmatig te ontmoeten. Daarnaast voorzien we in de behoefte van veel jeugdleiders om onderdeel te zijn van iets groters. Niet jouw jongerenwerk op jouw eilandje, maar een netwerk van jeugdleiders die betrokken zijn bij elkaar. Vanuit dezelfde passie: jongeren leren Jezus te volgen."

EA-congres
EA-voorzitter ds. Willem Smouter reikt de EA-Helixprijs uit tijdens het EA-deelnemerscongres op 17 juni. Het thema van het congres is: 'Dialoog, kunnen we dat wel?' Drs. Marten de Vries (missionair predikant en directeur van Het Kruispunt) en Robert Calvert (predikant van de Scots International Church in Rotterdam) zullen hier invulling aan geven.