Gemeente Eersel


Open dag High Tech Automotive Campus voor scholieren

Op zaterdag 21 mei van 2 tot 5 zijn VMBO, HAVO en VWO scholieren vanaf 15 jaar en hun ouders die interesse hebben in Automotive Technology van harte welkom op de HTACampus.

We laten ze kennis maken met de praktijk van Automotive Technology in het MBO, HBO en WO van het ROC, Fontys, Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Arnhem en Nijmegen en de Technische Universiteit Eindhoven. Opleidingen die intensief samenwerken op de High Tech Automotive Campus in Helmond.

Trots zullen studenten voertuigen laten zien die ze zelf gebouwd hebben, zoals een buggy, kart, kitcar, barrel, miniatuurauto's op waterstof, elektrische crossmotor en buggy, electrische auto met Waterstof Brandstofcel range extender, Rally auto Go-4-Dakar en de Europese primeur van een electrische rally auto.

Verder staat er een autosimulator, productierobots en professionele ontwerpsoftware klaar en een vermogensbank waar scholieren (met rijbewijs) of de vaders hun auto op vermogen kunnen testen. Een rondleiding bij Benteler Engineering Services laat ze een engineering, protobouw en testing omgeving zien in de automotive sector van conceptontwikkeling tot en met productie. Het ritje op de testbaan met een Phileas zullen ze niet snel vergeten.

Aanmelden is verplicht via www.htacampus.nl