Gemeente Doetinchem

Startersbeurs op zaterdag 21 mei in Hart van Doetinchem

bericht, 17 mei 2011

Op zaterdag 21 mei is er van 10.00 uur tot 14.00 uur een Startersbeurs 'Hart van Doetinchem in Doetinchem. Hier kunnen starters terecht voor informatie op de woningmarkt. Huur- of koopwoningen.

De gemeente Doetinchem is aanwezig om informatie te verstrekken waar kavels te koop zijn en de verschillende mogelijkheden die er zijn voor een starter. Ze zullen adviezen geven op gebied van vergunningen en al het andere waar een gemeente voor nodig is. Een mooi project waar je als starter je eigen huis kunt bouwen is Heideslag in Wehl.

Sité Woondiensten verstrekt informatie waar ze in de gemeente Doetinchem actief is, wat er aan woningvoorraad is wat er gebouwd gaat worden. Alles over huren, koop van oud en nieuwbouw, mogelijkheden op gebied van huurkoop enz.

Van Weeghel Doppenberg en Kamps / Basis notarissen leggen uit wat een notaris kan betekenen voor een starter op de woningmarkt, waarom is een notaris nodig wat zijn de kosten en nog veel meer.

De Hypotheek Adviespartner staat voor u klaar om alle vragen inzake de aanvraag van een hypotheek te beantwoorden, er zijn mogelijkheden om met een adviseur apart op een rustige plek te spreken zodat uw privacy gewaarborgd blijft.

Mulder & Quint Makelaardij geeft advies over aan- en verkoop van bestaande bouw en nieuwbouw, taxaties, weet alles over huuraanbod, koopaanbod. Maken samen met u indien gewenst een plan van aanpak.

Nibbeling Ontwerp Teken & Adviesbureau, kan u informeren over de mogelijkheden van bouwen en verbouwen, het ontwikkelen en indienen van bouwaanvragen en alles wat daarbij komt kijken.

Stichting Woel, kan u informeren over de voordelen van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (samen bouwen met je toekomstige buren),zij hebben voorbeelden uit de regio van geslaagde projecten.

Kopersvereniging "Wat Een Heerlijke Locatie", is zo'n collectief die in Wehl bouwen in collectief particulier opdrachtgeverschap. Zij hebben alle informatie daarover en zullen over hun ervaringen vertellen.

Kortom, alles wat u als starter moet weten, wordt u op een presenteerblaadje aangeboden. De toegang is gratis.