Gemeente Zoetermeer

Activiteitenweekend: een bos vol leven

Een bos vol leven. Dat is het thema van het activiteitenweekend op zaterdag 21 en zondag 22 mei in het Balijbos aan de rand van Rokkeveen en het Prielenbos achter de Zoetermeerse plas. Het Balijbos en het Prielenbos liggen niet alleen geografisch ver uit elkaar. Ze zijn in veel opzichten erg verschillend. Tijdens de excursies kunnen de natuurliefhebbers deze verschillen ontdekken.

Zaterdag 21 mei is er om 22.00 uur een rondwandeling door het Balijbos op zoek naar vleermuizen. Zondag 22 mei zijn er excursies door beide bosgebieden en opent Frank Speel (wethouder Natuur) om 13.30 uur officieel de dag bij stadsboerderij De Balijhoeve.

Tijdens de officiële opening geeft wethouder Speel ook het startsein voor de fotowedstrijd `ontdek het verborgen leven van het Prielenbos'. Om ideeën op te doen voor de wedstrijd is er op deze dag bij de boerderij een fototentoonstelling van het Prielenbos. Voor kinderen zijn er leuke speurtochten door het Balijbos. De activiteiten bij de boerderij duren van 12.00 tot 16.00 uur.

Exursies Balijbos: Start bij stadsboerderij De Balijhoeve (Kurkhout 100):
Zaterdag 21 mei

- 22.00 uur vleermuizen
Zondag 22 mei

- 06.30 uur Ontdek de vroege vogels start

- 12.00 uur Ontdek het bosleven

- 14.00 uur Vlinders in het bos

- 15.00 uur Op pad met Staatsbosbeheer

- 16.00 uur Ontdek het leven langs de oevers

Excursies Prielenbos: Start bij parkeergrasveld bij restaurant Aa-Zicht Zondag 22 mei

- 14.30 uur Verborgen leven in Prielenbos

- 15.30 uur Verborgen leven in Prielenbos

Biodiversiteit
De gemeente organiseert dit weekend in het kader van het project `Duurzaam Zoetermeer' om aandacht te vragen voor een van de grootste milieuproblemen van deze tijd: de vermindering van de wereldwijde biodiversiteit. Meer informatie over biodiversiteit en over de fotowedstrijd staat op www.zoetermeer.nl/duurzaamzoetermeer