VARA

Jan Jaap van der Wal 'Zonder Band' bij de VARA

Hilversum, 18 mei 2011

Na jarenlang met een band op te hebben getreden, vindt Jan Jaap van der Wal het welletjes. Het is tijd om weer eens in zijn eentje op het podium te staan. Een microfoon en een spot, meer heeft hij niet nodig om de ontwikkelingen in de wereld door te nemen. `Zonder band' van Jan Jaap van der Wal is op zaterdag 21 mei om 20.25 uur te zien bij de VARA op Nederland 1.

Het AD noteerde over `Zonder band': `Jan Jaap van der Wal bevestigt met zijn nieuwe voorstelling zijn status van cabaretier pur sang. De stand-upcomedian maakt superieur cabaret met veel zelfspot.' Ook het NRC Handelsblad spreekt lovende woorden: `Comedians zijn doorgaans figuren die louter met een microfoon in de hand op het podium staan en zich zelden bekommeren om zoiets als een theatrale vormgeving. Echte theatermakers zijn in dat genre nauwelijks te vinden. Ook wat dat betreft is Jan Jaap van der Wal een uitzondering.'

Jan Jaap van der Wal (1979) is columnist, schrijver, redacteur, tekstschrijver, televisiemaker, maar vooral stand-up comedian. Op zijn zeventiende stond hij in de Amsterdamse club Toomler voor het eerst op het podium. In 2006 nam hij het artistiek leiderschap van Comedytrain van Raoul Heertje over.

Het eerste theaterprogramma waarin hij te zien was, heette `VanderKnaap, VanderWal en VanopZeeland.' In 2000 volgde het theaterprogramma 'Gejongleerd', samen met Nico van der Knaap. Zijn eerste soloprogramma `Out now' was te zien in 2002. In 2003 bracht Jan Jaap zijn tweede soloprogramma `Staat' op de planken. Daarna volgden `BSUR' (2005) en `Onderbewust' (oudejaarsconference 2007) en `Lekker hard lachen met oliebollen' (oudejaarsconference 2009).

`Zonder band' van Jan Jaap van der Wal, zaterdag 21 mei om 20.25 uur bij de VARA op Nederland 1.

Meer Jan Jaap op www.humortv.nl