Ingezonden persbericht



---



PERSBERICHT

DINSDAG 10 mei 2011

Filmpremière Bart Chabot tijdens
Geen Daden Maar Woorden Festival

Tijdens Geen Daden Maar Woorden Festival op zaterdag 21 mei in de Verkadefabriek in 's-Hertogenbosch vindt de filmpremière plaats van Interzone, het filmportret over de flamboyante schrijver, dichter en performer Bart Chabot.

'Kun je het op het podium waarmaken?' was voor Chabot lange tijd belangrijker dan het geschreven woord. Voor critici en collega's blijkt het beeld van een serieus schrijver moeilijk te verenigen met dat van het vaste panellid bij Waku Waku. Geïnspireerd door dit gegeven maakten regisseur Jeroen S. Rozendaal samen met Roel van Tour en Pim van Alten Interzone, een gedramatiseerde documentaire waarin de hoofdpersoon terecht komt in de gedichten van Chabot. Met onder anderen Bart Chabot, Raymond Thiry, Remco Campert, Ronald Giphart, Anton Corbijn en Tjitske Jansen.

Vorige week verscheen de roman Louteringsberg, deel twee van de trilogie die Marcel Möring in 2006 met Dis begon. Elsevier omschreef Louteringsberg als 'een goedlopend verhaal vol dreigend onheil en mooie gebeeldhouwde zinnen'. Tijdens Geen Daden Maar Woorden Festival draagt Möring voor uit dit recente werk. Nico Dijkshoorn en P.F. Thomése zijn met de band Hank Five te zien in een unieke humorvolle en muzikale performance. Half Way Station brengt folk en blues uit vervlogen tijden tot leven op het podium. Met pit en humor brengen zij liedjes op zelfgemaakte of vergeten instrumenten als de washtub bass, banjo en accordeon. Kees van Kooten is te zien met een wervelende voordracht. Sinds 1998 wijdt hij zich fulltime aan het schrijven van cabaretteksten, romans, liedjes en toneelteksten. De Utrechtse zangeres Lilian Hak gebruikt muziek uit oude klassiekers als inspiratiebron voor een verzameling van nummers vol drama en glamour. Dans en literatuur ontmoeten elkaar op het podium tijdens de voorstelling Scherza Infida die Scapino Ballet Rotterdam en Ellen Deckwitz speciaal voor het festival maakten.

Op het festivalprogramma staan verder optredens van Vrouwkje Tuinman, David van Reybrouck, Christine Otten, Claw Boys Claw, Thomas van Aalten, Meindert Talma, John Schoorl, Asfaltfeeën, Niña Weijers, Katarina Laken, De Zuiderlingen, Thijs de Boer, Eric Alink, Delphine Lecompte, de voorstelling 111 van MATZER Theaterproducties en It Folds Into. van Klaske Oenema & Tom America.

De Verkadefabriek in 's-Hertogenbosch staat vanaf acht uur bol van optredens van schrijvers, dichters, theatervoorstellingen, concerten, films, dansproducties, documentaires en onverwachte gastoptredens. De avond wordt afgesloten met Puur Dansen, dat doorgaat tot in de late uurtjes.

Hou www.gdmw.nl in de gaten voor het laatste nieuws over de andere optredende artiesten, unieke gastoptredens en festivalpremières of volg het festival op Twitter en Facebook.

21 MEI 2011 Verkadefabriek
Tickets E 18 / (met CJP of VF*pas E 16)
Aanvang 20.00 uur (deuren open 19.30 uur)
www.gdmw.nl - #GDMW
www.verkadefabriek.nl
Kaartverkoop: Verkadefabriek (aan de kassa en online)

Voor meer informatie, beeldmateriaal en interviewaanvragen:

Frank Slijpen, frank@verkadefabriek.nl, 073-6811890 Anne Wouters, anne@passionatebulkboek.nl, 010-2762626 -----------------------


---- --