Politie Drenthe

Zaterdag 21 mei 2011

Provincie Drenthe, 21-05-2011

Verdachte zedendelicten Zuidlaren aangehouden
ZUIDLAREN De politie heeft woensdagavond een 17-jarige inwoner van de gemeente Tynaarlo aangehouden. De jongeman wordt ervan verdacht op 9 mei een 73-jarige vrouw te hebben verkracht en op 11 mei een 34-jarige vrouw te hebben aangerand. De verdachte is vrijdagmiddag door de Rechter Commissaris getoetst. Deze besloot hem langer in voorlopige hechtenis te houden.

Politie en gemeente controleren milieu
EMMEN De politie en de milieupolitie van de gemeente Emmen hebben vrijdag milieucontrole gehouden. Hierbij werd voornamelijk gecontroleerd in en rondom de wijk Bargeres en de omgeving van de Mc Donalds aan de Hoenderkamp op het weggooien van afval. In totaal werden 21 personen bekeurd waarvan 7 voor het weggooien van afval en 1 persoon voor het verbranden van afval. Verder werd tijdens de surveillance bekeurd voor het niet dragen van de autogordel, voeren groot licht, voeren verkeerde kleur verlichting, niet dragen van de helm, onverzekerd rijden, rijden door rood licht, drinken van alcohol op de openbare weg en niet volgen voorsorteervak.

Politie controleert snelheid

NIEUW BUINEN Vrijdag vond er een snelheidscontrole plaats op de N374 ter hoogte van Nieuw Buinen. 692 voertuigen werden gecontroleerd waarvan er 121 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 143 km/u terwijl maximaal 80 km/u is toegestaan. Er werden twee rijbewijzen ingevorderd.

Man draait door
ASSEN Een 21-jarige man uit Assen zorgde vrijdagavond voor veel problemen. De bij zijn ouders wonende Assenaar ging volledig door het lint. Hij bedreigde zijn ouders en sloeg in de woning het huisraad kort en klein. Buiten op straat vernielde hij de auto van zijn ouders en de auto van een buurtbewoner. Met de nodige moeite kon hij door de gealarmeerde politie aangehouden en ingesloten worden.

Bijenvolk op kop in de sloot

BEILEN Vrijdagavond raakte een personenauto met aanhanger, met daarop zes bijenkasten, betrokken bij een ongeval. De combinatie van de 68-jarige uit Zelhem afkomstige bestuurder, met naast hem een 35-jarige passagier uit Vorden, werd op de A28 (van Beilen naar Assen) van achteren door onbekende oorzaak aangereden door een 20-jarige automobilist uit Hollandscheveld. Hierdoor ging de aanhanger scharen en kwam de combinatie op de kop in een sloot terecht. De man uit Zelhem werd met onbekend letsel voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Hij mocht na controle weer naar huis. In de zes bijenkasten zaten in totaal tussen de 120.000 en 240.00 bijen. In verband met de mogelijke agressiviteit van de bijen werd besloten deze na overleg met Rijkswaterstaat pas zaterdag te bergen.

Alcomobilist

EMMEN In de nacht van vrijdag op zaterdag bekeurde de politie een 37-jarige Emmenaar. Hij werd slingerend rijdend in zijn auto op de Rondweg aangetroffen. Op de Meerdijk werd hij gecontroleerd en bleek dat hij onder invloed van alcohol was. Hij werd aangehouden en blies aan het bureau 605 bug/l waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Fietser aangerand

ASSEN Een 32-jarige vrouw uit Assen is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangerand. Toen ze vanuit het centrum naar huis fietste werd ze op de Groningerstraat ter hoogte van de Thorbeckelaan tot stoppen gedwongen door een onbekende man. Ze werd door hem betast en door te schreeuwen en hem te slaan ging de dader op de vlucht. De dader is een blanke man van ongeveer 35 jaar oud. Hij had blond haar en droeg een spijkerbroek.

Met drank op zonder rijbewijs

EMMEN Een 24-jarige Emmenaar werd in de nacht van vrijdag op zaterdag slingerend rijdend in een auto gesignaleerd op de Splitting. Na controle bleek hij geen rijbewijs te bezitten en onder invloed, 285 ug/l, te zijn. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Huiselijk geweld

Aa en Hunze De politie heeft vrijdagavond een 57-jarige man aangehouden en ingesloten. Hij wordt er van verdacht zijn 55-jarige echtgenote te hebben mishandeld. De politie stelt een onderzoek in.

Verdachten koperdiefstal aangehouden

EMMEN De politie heeft vrijdagmiddag drie Emmenaren, twee van 17 en een van 20 jaar, aangehouden op verdenking van koperdiefstal. Op aanwijzing van getuigen kon het trio ter hoogte van het bos aan de Valtherlaan aangehouden worden. In het bos werd een grote hoeveelheid koperen buizen aangetroffen. Het drietal werd ingesloten en inverzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in.

Verdachte van bedreiging aangehouden
MEPPEL De politie heeft vrijdagavond een 26-jarige man uit Meppel aangehouden. Hij bedreigde via een sms zijn ex-vriendin. Hij werd ingesloten en inverzekering gesteld.

Verdachte van aanranding aangehouden

ASSEN Vrijdagavond hield een medewerker van het zwembad van De Bonte Wever aan het Stadsbroek een man aan. Vier in het zwembad aanwezige meisjes attendeerden de medewerker op de man en vertelden dat hij in de kleedruimten de meisjes stond te fotograferen en een van hen, 15 jaar oud, aangerand zou hebben. De politie sloot de man in en er wordt een onderzoek ingesteld.