Politie Groningen

Zaterdag 21 mei 2011

Provincie Groningen, 21-05-2011

Jongen gewond bij verkeersongeval

MUSSELKANAAL Een 14-jarige jongen uit Mussel is vrijdagochtend bij een verkeersongeval op de Kruisstraat in Musselkanaal gewond geraakt. De jongen, die op een fiets reed, stak plotseling de Kruisstraat over. Op dat moment kwam een 21-jarige automobiliste uit Doorn aanrijden. Zij kon de fietser ondanks remmen niet meer ontwijken. Door de aanrijding kwam de 14-jarige ten val. Hij werd met schouderletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Fietser en auto botsen

GRONINGEN Een 35-jarige vrouw uit Groningen is vrijdagmiddag op de Nieuwe Kijk Int Jatstraat in Groningen gewond geraakt bij een aanrijding. De Stadjer wilde vanaf het erf van de Grote Leliestraat de Nieuwe Kijk Int Jatstraat oprijden. Zij verleende hierbij geen voorrang aan een 65-jarige automobilist uit Zuidlaren. De fietser botste vervolgens tegen de auto. Zij kwam door de klap ten val. Het slachtoffer werd met knieletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage en een analyse van het ongeval gemaakt.

Stadjer aangehouden voor mishandeling

GRONINGEN De politie heeft vrijdagavond op de Vismarkt in Groningen een 33-jarige man uit Groningen aangehouden voor mishandeling. Hij wordt ervan verdacht dat hij een 18-jarige man uit Groningen met een hard voorwerp op zijn rug heeft geslagen. De 18-jarige liep door de klap een pijnlijke rug op. Hij doet binnenkort aangifte. De verdachte werd in een cel ingesloten. Hij wordt vandaag gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Man aangehouden voor rijden onder invloed

APPINGEDAM De politie heeft vrijdag rond middernacht een 35-jarige man uit de gemeente Loppersum aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten zagen dat de automobilist tijdens het rijden bezig was met het om doen van zijn gordel. Tijdens de controle roken de dienders alcohol bij de bestuurder. Na een blaastest op straat werd vastgesteld dat hij vermoedelijk te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte
1,2 promille alcohol in zijn bloed had. De man mocht na verhoor met een rijverbod van vijf uren het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Invalide vrouw te water

VEENDAM/GRONINGEN Een 79-jarige vrouw uit Veendam is vrijdagmiddag op de Vosseveld in Veendam met haar invalidenvoertuig in het water gereden. Een voorbijganger zag het gebeuren en hij hielp de bejaarde vrouw op de kant. Ambulancepersoneel hebben de vrouw ter plaatse onderzocht. Zij bleek niet gewond te zijn. De vrouw werd daarna naar huis gebracht.

Man gewond na val uit rolstoel

GRONINGEN - Een 59-jarige man uit Groningen is vrijdagmiddag op de Kastanjelaan in Groningen uit zijn rolstoel gevallen. Door de val liep hij een hoofdwond op. Het slachtoffer werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Diefstal van bouwmaterialen

STADSKANAAL De politie heeft vrijdagnacht twee inwoners uit Stadkanaal (22 en 26 jaar) aangehouden op verdenking van diefstal. Een getuige had gezien dat er bouwmaterialen van een bouwlocatie aan de Luxemburglaan in Stadskanaal in een bestelbus werd geladen. Agenten zagen de bestelbus rijden, waarna het voertuig werd gecontroleerd. De dienders troffen in de laadruimte de gestolen materialen aan. De verdachten werden in een cel ingesloten. De gestolen materialen werden door de politie in beslag genomen. Beide Kanaalsters worden vandaag gehoord over de diefstal.

Gewelddadig trio aangehouden voor openlijke geweldpleging

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht drie jongens uit Groningen (16 17, 18 jaar) aangehouden voor openlijke geweldpleging. De politie werd door een getuige gebeld dat een jongen door drie personen werd mishandeld. Hij gaf de positie van de drie verdachten door. Bij het zien van de politie ging de 18-jarige Stadjer er vandoor. Hij werd door agenten op de Korreweg aangehouden. De andere twee werden direct op het Boterdiep ingerekend. Het slachtoffer, een 25-jarige man uit Groningen, doet aangifte. Hij verklaarde dat hij door drie personen was geschopt op zijn lichaam en hoofd. De 25-jarige bleek een bebloed hoofd te hebben. Het trio werd in een cel ingesloten. Zij worden vandaag gehoord. De politie stelt een nader onderzoek in.

Vier aanhoudingen voor baldadig gedrag

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht op de Korreweg in Groningen twee Stadjers van 20 jaar aangehouden voor baldadigheid. Politieagenten zagen het duo in een groepje personen fietsen. In het kader van het N350-project hielden zij het groepje in de gaten. Beide Stadjers trapten zonder enige aanleiding naar gestalde fietsen. De verdachten werden meegenomen naar het politiebureau. Zij kregen een bekeuring voor hun baldadige gedrag.

Dezelfde nacht werd door de politie een groep personen op de Turfsingel in de gaten gehouden. Ook hier ontstond baldadig gedrag. Allereerst werd vanuit de groep een bierfles kapot gegooid. Hierop trok een 24-jarige man uit Groningen een gestalde fiets op de rijbaan van de Turfsingel. Een 25-jarige man uit Heerenveen vond het nodig om tegen een andere fiets te trappen. De tweewieler viel hierdoor op de rijbaan. Beide verdachten kregen een bekeuring voor baldadigheid. De Stadjer kregen ook een tweede bekeuring, omdat het geen identificatiebewijs bij zich had.