Gemeente Eindhoven

Uitreiking gemeentelijke vrijwilligersonderscheidingen Zonnebloem

Wethouder Staf Depla, (financiën, dienstverlening en organisatie), heeft op vrijdag 20 mei in de Dépendance van Het Oude Raadhuis in Eindhoven gemeentelijke vrijwilligersonderscheidingen uitgereikt.

Hij reikte de gemeentelijke vrijwilligerspenningen uit aan: mevrouw C.M.M. van Roij - Swinkels (Toos);
mevrouw C.J.M. van Knippenbergh - van den Eerenbeemd (Rinie); mevrouw R. de Beer (Ramona);

en de gemeentelijke vrijwilligersoorkonde aan:
mevrouw C.M. van Meerendonk - van der Dussen (Corrie).

Bijzonderheden en verdiensten

Toos van Roij

In 1998 is Toos bij afdeling Eindhoven-Martinus begonnen, terwijl ze zelf in Veldhoven woonde. Sinds 2002 is Toos lid van het bestuur. De functie van Bestuurslid Bezoekwerk waar ze toen mee begonnen is vervult ze nog steeds tot op de dag van vandaag. Potentiële gasten worden eerst door haar bezocht, waarna ze bekijkt of de gast in kwestie daadwerkelijk in aanmerking komt voor bezoek. Talloze gasten zijn zo op deze wijze al door haar bezocht.

Toos probeert zoveel mogelijk aanwezig te zijn op de ledenvergaderingen, de bestuursvergaderingen of bij de activiteiten en ook bij de lotenverkoop is ze van de partij. Het valt alleen niet mee, want Toos heeft naast haar werk een niet te onderschatten vakantie- en uitstapjesagenda! En dat terwijl ze, inmiddels wel weg uit Veldhoven, aan de andere kant van Eindhoven woont! Voor Toos is niets teveel en niets te moeilijk. Toos maakt het allemaal niet uit en elke helpende hand die ze kan bieden komt er ook. Haar uiterst relaxte houding en karakteristieke rustige uitstraling maken het een enorm genot om met haar te mogen werken en haar, hopelijk nog heel lang, in ons midden te hebben.

Rinie van Knippenbergh

Rinie is in 1999 bij afdeling Eindhoven-Martinus gekomen. Na een tijdje als vrijwilligster te hebben meegedraaid en ingewijd te zijn in het reilen en zeilen van onze afdeling is Rinie in 2001 gekozen tot lid van het bestuur en vervult ze met volle overgave de taak van Secretaris. Verjaardagskaarten, kerstkaarten, rouw-kaarten, kaarten t.b.v. een jubileum, alles wordt door Rinie feilloos geregeld.

Ook binnengekomen post wordt door haar zorgvuldig geselecteerd en op bestuurs- en ledenvergaderingen gepresenteerd. Behalve haar bestuurswerk is Rinie ook vaak te vinden bij de aktiviteiten voor de nodige hulp. Aan de jaarlijkse lotenverkoop levert zij ook een grote bijdrage. We hopen daarom, dat we nog lang van Rinie's daadkrachtige optreden gebruik mogen maken.

Ramona de Beer

Ze was nog geen 23 jaar oud (en daarmee verreweg de jongste!) toen we Ramona bij afdeling
Eindhoven-Martinus mochten verwelkomen als vrijwilligster. Ondanks dat Ramona minder valide is, is ze bijna altijd aanwezig op de ledenvergaderingen en bij de activiteiten. In haar scootmobiel zoeft Ramona heel Tongelre rond en ook daarbuiten kan je haar tegenkomen. Ramona heeft haar taak als vrijwilligster tot op de dag van vandaag met verve en veel enthousiasme uitgeoefend en is een fanatiek bezoekster van een aantal gasten. Maar ook voor de lotenverkoop, de kascontrole en ga zo nog maar door kan je bij Ramona altijd aankloppen. Gelukkig is Ramona nog niet van plan om met haar werk voor afdeling Martinus te stoppen en kunnen we hopelijk nog lang dankbaar gebruikmaken van Ramona's hulp.

Corrie van Meerendonk

Corrie is en is altijd geweest een trouwe vrijwilligster. Haar gasten (en in de loop van die 25 jaar zijn dat er al een imposant aantal geweest) bezoekt ze, ondanks haar inmiddels respectabele leeftijd,nog steeds wekelijks én te voet. Op bijna geen ledenvergadering en gastenactiviteit heeft ze verstek laten gaan.

Ook voor de verkoop van Zonnebloemloten heeft zij haar beste beentje vóór gezet en heeft ze elk jaar weer een indrukwekkende hoeveelheid loten aan de man gebracht. Voor de kascommissie heeft zij zich tot op heden vele malen ingespannen.