Academisch ziekenhuis Maastricht

Bescherm Je Huid Dag Publicatiedatum: 16-05-2011

Datum: 16-05-2011

Bescherm Je Huid Dag Wereldwijd is huidkanker de meest voorkomende vorm van kanker: 1 van de 3 gediagnosticeerde kankers is een vorm van huidkanker. Het aantal mensen met huidkanker neemt ook in Nederland schrikbarend toe: 20.800 nieuwe gevallen in Nederland in 2000 tot naar schatting 36.800 in 2015, een stijging van zo'n 75%.Reden te over waarom de dermatologen van het Maastricht Universitair Medisch Centrum+ zaterdag 21 mei 2011 meedoen aan de landelijke open dag, de Bescherm Je Huid Dag.

Huidkanker ontstaat door verschillende oorzaken. Niet alleen hebben veel mensen huidtype I of II, maar wij gaan ook veel en ver op vakantie. We liggen graag de hele dag in de zon en smeren ons in met zonnebrandcrèmes met betrekkelijk lage beschermingsfactoren. Verder zijn wij niet gewend om onze huid te controleren of door een arts te laten controleren.

Open dag

Het doel van de 'Bescherm je huid dag' is tweeledig: 1. het creëren van een grotere bewustwording van de gevaren van de zon en, 2. mensen bewustmaken van het belang van huidcontrole (= zelfcontrole), om zo eventuele huidkanker in een vroeg stadium te herkennen. Wij willen er met deze dag voor zorgen dat mensen verstandiger in de zon verblijven, zodat huidkanker minder vaak voorkomt, en als het toch voorkomt, dat het eerder wordt herkend.

Op 21 mei 2011 neemt een overgroot gedeelte van de Nederlandse ziekenhuizen en huidtherapiepraktijken deel aan de Bescherm je Huid Dag. Zij zullen deze zaterdag een open dag houden tussen 11.00 - 14.00 uur.

Oncologiecentrum

In het azM/ Maastricht UMC+ kunt u op 21 mei terecht in het Oncologiecentrum. De Maastrichtse dermatologen geven u daar informatie over hoe u uw huid het beste kunt beschermen en controleren. Om 11.30 en 13.00uur worden er presentaties gegeven. U kunt zich opgeven voor de open dag via www.beschermjehuid.com

Initiatief De Bescherm Je Huid Dag wordt georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venerologie (NVDV), het Huidfonds, De Nederlandse Vereniging Huidtherapie (NVH), De Stichting Melanoom, Galderma en La Roche-Posay.