Provincie Flevoland

Flevoland pakt uit

Publicatiedatum: 20 april 2011

De provincie Flevoland bestaat 25 jaar. En wie jarig is trakteert. Daarom organiseert Flevoland samen met de ANWB allerlei feestelijke activiteiten op 21 mei: 25 recreatieve cadeautjes in alle zes de gemeenten. Alle informatie over alle activiteiten is nu te vinden op de speciale website.

Wat is er op 21 mei te doen? In Almere staat nieuwe natuur en architectuur centraal. Ontdek de stad per fiets, met voetgolf of per Segway. En ga wandelend de Oosvaardersplassen in of varend de Noorderplassen. In Dronten is er een souvenir fietsroute, een grote kunstmanifestatie bij XL De Ateliers en een gigantische judomat. Lelystad staat die dag in het teken van vliegen, varen, rijden en lopen. Onder andere in varen bij Bataviastad, vliegen bij Aviodrome, je auto testen bij de ANWB Testbaan en alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid ontdekken bij Energy Adventure bij de WUR zijn er leuke activiteiten.

Schatzoeken achter de dijken

Zeewolde heeft als motto: schatzoeken achter de dijken. Dat zoeken kan met kinderen of hond, op de fiets of de mountainbike. In Urk ga je terug in de tijd. Bezoek het Oude Raadhuis of de vuurtoren en maak een Ginkiestocht. Of kom aan boord van een echte Noorzeekotter. In de Noordoostpolder draait alles om het kampeerevenement Uit-je Tent! Uitgeslapen, stap op de fiets voor de kunstroute, de tuinenroute of beklim Poldertoren.