Gemeente Doetinchem

Show je eigen creatie op de Ruimzichtlaan!

4 mei 2011

Op zaterdagmiddag 21 mei 2011 bruist het Lookwartier en vinden er allerlei activiteiten plaats in deze splinternieuwe wijk. Het kunstwerk in parkeergarage Het Loo wordt onthuld, er zijn allerlei optredens en workshops en de nieuwe Ruimzichtlaan wordt feestelijk geopend.

Ter gelegenheid van de opening van de Ruimzichtlaan, organiseert de gemeente samen met de Gruitpoort een hautecouture fashioncatwalk. Het Lookwartier is immers een wijk met allure en de Ruimzichtlaan een statige laan. Het verrassende thema van de modeshow is 'Wegenbouw'. En jij kunt eraan meedoen!

Ontwerp een creatie
Op dinsdagavond 10 mei kun je gratis deelnemen aan een workshop van Djovrie Krus. Tussen 17.00 en 22.00 uur werk je samen met deze ontwerper aan één of meer hautecouturecreaties. De Gruitpoort zorgt niet alleen voor broodjes maar ook voor prachtige stoffen én voor bouwmaterialen die je kunt verwerken in je creatie. Hoe sjiek kun je eruit zien met een hoepelrok van PVC-buizen? Ga vooral ook in je eigen klushok en op je zolder op zoek naar mooie materialen die je kunt gebruiken. Misschien ligt je trouwjurk te verstoffen en is dit een prachtige gelegenheid om 'm nieuw leven in te blazen? Of een oude geverfde overall? Of een paraplu? Of een lampenkap? Je kunt zelf model zijn, maar uiteraard kun je ook een of meer modellen meenemen voor wie je ontwerpt.

Loop mee in de show
Op zaterdag 21 mei kom je om 13.00 uur met je eventuele modellen in de Gruitpoort terug om ze aan te kleden en haar en visagie te doen. Neem zoveel mogelijk je eigen spullen mee. Om 15.00 uur lopen we dan naar de Ruimzichtlaan waar wethouder Drenth om 15.30 uur de catwalk opent.

Geef je snel op!
Stuur uiterlijk maandag 9 mei een e-mail naar cursussen@gruitpoort.nl. Vermeld in die mail:

- Dat je als ontwerper en/of als model meedoet. (je kunt je dus ook opgeven als je alleen model wil zijn!)

- Als je alleen ontwerper wil zijn, geen dan aan of je zelf voor modellen zorgt en zo ja voor hoeveel.

- Welke materialen je in kunt brengen.

Fashion camp 10 Foto Jessica de Lepper (45)