Universiteit Twente

Cultuur: Kaas Kwartet - Broodje Kaas

23 mei 2011 Tijd: 12:35 - 13:35

Ze kwamen uit Nederland, België en Duitsland, namen de viool stevig onder handen en teisterden al diverse podia (Bimhuis, Lux, Muziekgebouw aan het IJ, enz.). Het repertoire gaat van jazz tot rock, waarbij de stukken eigenzinnig worden aangepakt en voorzien van een typisch kaassausje.

Sinds kort waagt het kwartet zich ook aan het muziektheater ("Chanson Noir", met Ben Lammerts van Bueren) en spelen ze samen met jazzpianist Michiel Braam. Geproefd en gesmaakt door de jury van de Artez Holland Casino Jazz Contest, die het kwartet omschreven als "Kronos op turbo".

Met Rik Sturtewagen en Tessa Zoutendijk op viool, Jan Weichsel op altviool en Daniel Brandl op cello.

Let op: In mei vinden in principe alle Broodjes Cultuur plaats in het Openluchttheater van de Universiteit Twente (volg nr. 56). Het weer moet natuurlijk wel mee werken. Bij slecht weer gaan we naar binnen. Dat vermelden we dan maandagmorgen op de website én in een extra cultuurmail. Geen bericht is Broodje Buiten!

Deze voorstelling begint om 12.35 en is geprogrammeerd in het kader van Broodje Cultuur: elke maandag in de middagpauze een voorstelling. Voor meer informatie zie: www.cultuur.utwente.nl / 053-489 8002.