RTL Group

'Topchef' terug met culinaire strijd tussen de twaalf provincies

Terwijl de finale van Topchef: De Jonge Professionals voor de deur staat, slijpen meesterkok Robert Kranenborg en chefkok Julius Jaspers de messen alweer voor een derde reeks van deze populaire kookwedstrijd. Dit najaar wordt uitgemaakt welke provincie in Nederland culinair aan top gaat. Amateur chefs uit de twaalf provincies komen tegenover elkaar te staan in de Topchef-arena en gaan vooral aan de slag met regionale gerechten en streekproducten. Zo komt de kijker te weten hoe je pannegies bereidt en wat een waldbeantsje is. Kranenborg en Jaspers worden ook in deze reeks bijgestaan door culinaire experts en chefs van de twee- en drie sterrenrestaurants van Nederland.

Voordat het zover is, kunnen kookliefhebbers deze zomer eerst nog genieten van Masterchef Australia, waarin hobbykoks van down under een ware kookstrijd met elkaar aangaan. Masterchef Australia start maandag 23 mei bij RTL 5.

Opgeven kan via de site www.topchef2011.nl.

---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Karin Bouwknegt, 035 - 6718598 of Karin.bouwknegt@rtl.nl.