Vrije Universiteit Amsterdam

Processoren in gedistribueerde computersystemen voor multimediale toepassingen


* Startdatum: 23-05-2011


* Tijd: 13.45


* Locatie: Aula


* Titel: Adaptive Resource Allocation in High-Performance Distributed Multimedia Computing


* Spreker: R. Yang


* Promotor: prof.dr. R.D. van der Mei


* Onderdeel: Faculteit der Exacte Wetenschappen


* Wetenschapsgebied: Exacte wetenschappen


* Evenementtype: Promotie

Er is steeds meer behoefte aan gegevens die automatisch binnen een beperkte tijd de juiste informatie extraheren die voor mensen van betekenis is. In het proefschrift van Ran Yang staan het ontwikkelen, analyseren en optimaliseren van stochastische methoden centraal Die moeten zorgen voor optimale balans tussen de beschikbare rekencapaciteit en de gebruikskosten en voldoen tegelijkertijd aan strikte tijdsbeperkingen.

Vandaag de dag bestaat digitale informatie in toenemende mate uit multimediale elementen. Het maatschappelijke belang van dit soort informatie is de laatste jaren sterk toegenomen door de opkomst van publiek toegankelijke televisiearchieven, videobeelden van bewakingscamera's in openbare ruimten en het automatisch vergelijken van forensisch bewijsmateriaal in biomedische identificatiesystemen. Omdat de rekencapaciteit van een enkele computer bij lange na niet kan voldoen aan de eisen die veel multimediale applicaties stellen, is het nodig om de processor- en opslagcapaciteit van grootschalige gedistribueerde computersystemen te gebruiken.

Een probleem bij het analyseren van de multimediale gegevens is dat er vaak strikte tijdsbeperkingen gelden. bij de irisscanners op een internationaal vliegveld moet het systeem de passagier kunnen identificeren binnen enkele seconden om lange wachttijden van klanten te voorkomen. Een groot deel van de autonome toepassingen, zoals het automatisch herkennen en volgen van verdachte individuen in videobeelden van bewakingscamera's, moet zelfs in real-time plaatsvinden.
Daarom is het in steeds meer industriële toepassingen noodzakelijk uit een kolossale hoeveelheid van dergelijke gegevens automatisch binnen een beperkte tijd de juiste informatie te extraheren die voor mensen van betekenis is.

Het proefschrift is te downloaden via VU-DARE

© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam