Gemeente Leusden

Asschatterweg afgesloten voor doorgaand verkeer

In de week van 23 t/m 27 mei worden er drempels en een plateau aangelegd op de Asschatterweg. De Asschatterweg is daardoor tussen de Laapeerseweg en de Barneveldse beek afgesloten voor doorgaand verkeer. Woningen en bedrijven langs de Asschatterweg blijven vanuit één richting bereikbaar.

Drie omleidingroutes worden ingesteld:

Vanuit Achterveld Centrum via Hessenweg, Stoutenburg, Horsterweg, Plesmanstraat, Randweg, Middenweg naar de Asschatterweg. Vanuit Achterveld Oost via Hessenweg, Helweg, Postweg, De Glind, Postweg naar Moorsterweg. Vanaf Postweg via Moorsterweg, Kolfschoterdijk, Voskuilerdijk, Langesteeg, Laapeerseweg naar de Asschatterweg. De omleidingen worden met borden aangegeven.

Er komt een vrij liggend fietspad langs de zuidzijde van de Asschatterweg en de Koningin Julianaweg tussen Leusden en Achterveld. Het fietspad moet de verkeersveiligheid op die route verbeteren. Op korte termijn worden al maatregelen genomen om de verkeersveiligheid te verbeteren en het gebruik van de weg als sluiproute te ontmoedigen. Daarom worden er vier extra verkeersdrempels aangelegd en een plateau op de kruising Asschatterweg-Postweg, zoals bij de kruising met de Lapeerseweg.

Voor vragen over de uitvoering van de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de meldlijn van de gemeente Leusden: (033) 496 17 10.