Gemeente Enschede

Herstart bestrating Van Heekplein

Laatste fase werkzaamheden

Vanaf maandag 23 mei worden de herbestratingswerkzaamheden aan het Van Heekplein weer hervat. Begin 2009 is al begonnen met de herbestrating en om de overlast zo veel mogelijk te beperken is de herstratingsperiode ingedeeld in fases.

Nu de feestelijkheden van de maand april en mei voorbij zijn wordt verder gegaan met de laatste fases van het bestraten, waarbij de overgebleven
2200 m2 zullen worden hersteld. De werkzaamheden zijn voor de bouwvakvakantie in juli afgerond.

Verplaatsing markt
Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren wordt gedurende een periode van 23 mei tot en met 29 juli 2011 het plein gedeeltelijk afgezet. Dit heeft consequenties voor de warenmarkt op dinsdag en zaterdag op het Van Heekplein en daarom zal deze de komende periode verplaatst worden, op dinsdag naar het vrije gedeelte van het plein, en op zaterdag naar het gebied tussen de Raadhuisstraat en het Van Loenshof. Via folders en de website www.markten-enschede.nl wordt de klant geïnformeerd over de kramen die in deze periode verplaatst worden.
Zoals ook bij de andere fases gebruikelijk was, zijn de bewoners, ondernemers en marktbond hierover in kennis gesteld. De bevoorrading van de winkels blijft mogelijk via de bestaande aanvoerroutes.

Bestrating
De werkzaamheden aan het Van Heekplein waren nodig omdat de bestaande bestrating gevoelig is voor beschadigingen. Bij de herbestrating van het plein wordt de bestaande bestratingelementen in cement gelegd, een zogenaamde starre voeg. Daardoor kan de natuurstenen verharding niet meer los komen te liggen.
De ervaringen met de nieuwe bestrating zijn erg goed en houdt de bestrating zich heel goed, ook bij de zware belasting van de zaterdag- en dinsdagmarkt.