'Schrijvende professional lijdt aan schrijftomatisme'

Persbericht van BU Business Information

Persbericht 'Schrijvende professional lijdt aan schrijftomatisme'

Den Haag, 23 mei 2011

Tekstschrijven zonder het doel in het vizier te hebben. De Nederlandse professional die voor z'n werk zo nu en dan zakelijke teksten moet opstellen lijkt te lijden aan een nieuw fenomeen; het schrijftomatisme.

'In deze tijd van informatieovervloed haken lezers steeds sneller af en weten professionals niet meer waar ze echt op moeten letten bij het opstellen van een goede en duidelijke tekst,' vertellen schrijftrainers Afke van der Horst en Jeanine Reuver.

'Bijna alle professionals die bij ons een training volgen, vertonen in het begin wat wij noemen 'schrijftomatisme',' lichten ze verder toe. 'Dit is een schrijfhouding waarbij geen rekening wordt gehouden met de verschillen tussen teksten. Alle schrijfopdrachten worden hetzelfde benaderd terwijl elke tekst toch echt een eigen unieke doel, stijl en aanpak vereist.'

De remedie voor 'schrijftomatisme' brengen ze in het nieuwe boek Hand(ig) boek zakelijk schrijven, dat deze week is verschenen. Dit boek behandelt de meestvoorkomende teksten en staat boordevol voorbeelden uit de praktijk.

Voor elk tekstsoort geeft het boek tips, do's en don'ts, voorbeeldteksten, een stappenplan en een handig format. Zo wordt zakelijk schrijven een stuk eenvoudiger. Hiermee brengen Van der Horst en Reuver professionals dichter bij de oorsprong van het schrijven, namelijk terug naar de simpliciteit en duidelijkheid van tekstueel communiceren.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*

Links:
http://www.academicservice.nl
Bijlage:
* persbericht professionals lijden aan schrijftomatismedocx




Razende Robot Reporter