Gemeente Almere

Wethouder Peeters rijdt mee met leerlingenvervoer

23-05-2011

leerlingenvervoer Wethouder René Peeters reed vrijdag 20 mei met leerlingen mee die gebruik maken van het zogeheten grootschalig begeleid leerlingenvervoer. In Almere rijden elke dag 10 grote bussen met chauffeur en begeleider, om ruim 300 kinderen naar en van school te vervoeren. Het gaat om kinderen die vanwege de afstand en leeftijd of handicap niet zelfstandig naar school kunnen gaan.

Naar school gaan is belangrijk voor je toekomst. Alle kinderen en jongeren in Nederland hebben het recht om zich te ontwikkelen en een diploma te halen. Ouders en verzorgers moeten er zelf voor zorgen dat hun kinderen elke dag naar school kunnen. Meestal is dat geen probleem. Ouders lopen of fietsen met hun kinderen naar school en als ze wat ouder zijn gaan ze zelf met de fiets of de bus. Voor sommige kinderen is naar school gaan lastiger. Bijvoorbeeld omdat ze een handicap hebben of door een grote afstand tussen hun huis en de school. Deze kinderen komen mogelijk in aanmerking voor de regeling leerlingenvervoer van de gemeente. Afhankelijk van wat nodig is, kan dit een vergoeding in geld zijn of organiseert de gemeente het vervoer naar school. Het grootschalig begeleid leerlingenvervoer is een van de manieren waarop de gemeente dit vervoer organiseert.

Systematisch en gedisciplineerd

"Ik wilde zelf graag ervaren hoe kinderen met het grootschalig begeleid busvervoer naar school reizen", aldus wethouder Peeters. "Het valt mij op hoe goed de begeleiding bij het vervoer is. Zelfs het van bus wisselen bij het overstappunt. De tien bussen hebben allemaal een andere afbeelding van een dier in plaats van een nummer. Hierdoor vinden de kinderen in heel korte tijd de juiste bus om hun reis te vervolgen. De bussen waren wel leeg. Eén bus was voor de helft en de andere voor een kwart gevuld. Het blijkt zo te zijn dat veel ouders hun kinderen op vrijdag met eigen vervoer ophalen. De kinderen zijn tevreden over het busvervoer. Eén meisje verveelde zich een beetje. De meeste kinderen lazen een stripboek of maakten een tekening (ook voor de wethouder) of praatten met elkaar. Duidelijk was dat er streng op veiligheid gelet werd. Gordels om, niet lopen, niet opstaan. Al met al een nuttige ervaring".

Aanvragen voor 1 juni 2011

Als u denk dat uw kind in aanmerking komt voor leerlingenvervoer, dan kunt u dit aanvragen met het aanvraagformulier vergoeding kosten leerlingenvervoer schooljaar 2011-2012. Dit formulier en meer informatie over leerlingenvervoer vindt u op
www.almere.nl/leerlingenvervoer.

Wilt u dat uw aanvraag voor het nieuwe schooljaar tijdig wordt afgehandeld, dien dan uw aanvraag - inclusief eventuele (medische) verklaringen - voor 1 juni 2011 bij de gemeente in. Voor aanvragen die na 1 juni ingediend worden, geldt een behandeltermijn van acht weken.

Pagina('s)


* Leerlingenvervoer

Connexxion-banner naar actiepagina chipkaart voor 1.50 euro