ICT~Office, branchevereniging IT-, Telecom- en Officebedrijven


ICT~Office: Digitale Agenda.nl pakt knelpunten voor groei aan

23 mei 2011 om 09:34

De toepassing van ICT is cruciaal voor het realiseren van economische groei. Het is goed dat minister Verhagen dit als uitgangspunt neemt voor zijn Digitale Agenda.nl. Daarmee is de Digitale Agenda.nl een echte agenda van het bedrijfsleven, gericht op het wegnemen van barrières en zodoende stimuleren van innovatie.

De vier actielijnen van de Digitale Agenda.nl bevatten een goede en samenhangende inventarisatie van de knelpunten voor succesvolle toepassing van ICT, die in de komende periode met voorrang moeten worden aangepakt. ICT~Office onderschrijft de belangrijke rol die is weggelegd voor publiek-private samenwerking in de uitwerking van de actielijnen. Een goed voorbeeld hiervan is de samenwerking in het kader van de Meerjarenafspraak Energie-Efficiëntie.

In de Digitale Agenda.nl worden drie topsectoren als voorbeeld genoemd, met daaraan acties gekoppeld voor slimmer werken met ICT. ICT~Office gaat ervan uit dat in alle negen topsectoren ICT de rol krijgt die het verdient.

ICT~Office is blij dat het kabinet bedrijven het recht bevestigt op elektronisch zakendoen met de overheid. Hetzelfde geldt voor de vermindering van regeldruk door de inzet van ICT, onder meer door het opzetten van een elektronisch ondernemingsdossier. De aangekondigde aanpak op het gebied van Open Data en de aanpassing van het auteursrecht aan de 21e eeuw vormen eveneens een impuls voor economische groei. Belangrijk is wel dat de uitwerking met grote voortvarendheid wordt aangepakt. Successen moeten er snel zijn. Als strategische partner zal ICT~Office haar rol daarbij invullen.