ZKB tekent voor gebruik platform EquiLend

Persbericht van PR Newswire

LONDEN, May 23, 2011 /PRNewswire/ --

EquiLend maakt vandaag bekend dat de Zürcher Kantonalbank Bank (ZKB) ook de diensten van EquiLend gaat gebruiken voor handel en nabeurs. ZKB is om te beginnen van plan het geautomatiseerde platform voor de financiering van effecten te gebruiken voor het uitlenen van hun effecten via de dienst AutoBorrow and Availability van EquiLend. Het hoofd van EquiLend Europe Laurence Marshall, zegt: "We zijn erg blij dat ZKB ons platform gaat gebruiken voor zowel onze handels- alsook onze nabeursdiensten. Daarbij is het de elfde nieuwe klant dit jaar; een teken van de groeiende interesse in EquiLend in Europa." Het hoofd van de afdeling Liquidity Management, Short Term Interest Rates and Prime Finance van ZKB Felix Oegerli zegt, "We zien dat de markt voor effectenleningen de komende jaren steeds meer concurrentie leert kennen. Een maximale handelsefficiëntie is nodig voor lagere kosten per effect. Daarom gebruiken we het platform van EquiLend en de daaraan verbonden faciliteiten, zoals automatisering en schaalbaarheid, zodat we de concurrentie een stapje voor kunnen blijven tegen verminderde kosten."
Over EquiLend
EquiLend is de leidende leverancier van handelsdiensten voor de financiële effectenindustrie Dankzij het robuuste pakket aan geautomatiseerde handelsinstrumenten van EquiLend, kunnen klanten hun bedrijven zeer efficiënt afstemmen in alle financiële effectenmarkten wereldwijd. Het EquiLend platform, dat door kredietnemers en kredietverstrekkers uit de hele wereld wordt gebruikt, automatiseert voorheen handmatige handels- en nabeursprocessen. Door de complete oplossingen van EquiLend te gebruiken worden risico's op potentiële fouten verminderd, worden dure beveiligde, zgn. tunnel-internetverbindingen, onnodig en kunnen de kosten omlaag. Bedrijven kunnen zo meer middelen aanwenden om hun bedrijf en handelsvolumes uit te breiden zonder de extra kosten. Dit maakt het EquiLendplatform een kosteneffectieve keuze voor alle organisaties, klein en groot.
http://www.equilend.com
EquiLend LLC, EquiLend Europe Limited, en EquiLend Canada Corp. zijn dochterondernemingen van EquiLend Holdings LLC (gezamenlijk "EquiLend"). EquiLend LLC is lid van de NASD (FINRA) en de SIPC. EquiLend Europe Limited is gemachtigd en geregeld door de Financial Services Authority. EquiLend Canada Corp. is gemachtigd en geregeld door IIROC. Alle door EquiLend aangeboden diensten worden aangeboden via EquiLend LLC, EquiLend Europe Limited, en EquiLend Canada Corp. EquiLend en het merk EquiLend zijn beschermd in de Verenigde Staten en in landen over de hele wereld.
Over ZKB
ZKB is de op twee na grootste algemene handelsbank in Zwitserland met een sterke positie in activabeheer en investeringsbankieren. ZKB wordt door alle grote ratingbureaus hoog aangeslagen. De Prime Finance desk is onderdeel van de divisie investeringsbankieren. ZKB is voornamelijk een financierder via effectenleningen en beleende contanten in alle grote marktsegmenten en valuta.

EquiLend

CONTACT: Jonathan Hodder,
+44-(0)-20-7426-4419,jonathan.hodder@equilend.com