Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.15 uur

Utrecht, 23-05-2011

Skelter aangereden, automobilist rijdt door

MAARSSEN Een automobilist reed op zondagmiddag 22 mei een jongetje op een skelter aan en reed vervolgens door. Het jongetje kwam met de schrik vrij.

Rond 15.30 uur reed een 6-jarig jongetje uit Maarssen in Reigerskamp vanuit een poort de weg op. Net op dat moment kwam er een auto aanrijden. De auto reed met zijn rechterachterband over de linkervoorband van de skelter heen. Het jongetje schrok erg, maar raakte niet gewond.

De automobilist stopte kort, maar reed vervolgens verder, het hevig ontdane 6-jarige jongetje achterlatend. Hij kon later alleen aan zijn moeder vertellen dat het om een goud- of geelkleurige auto ging. Zijn moeder deed aangifte van doorrijden na een aanrijding. Bij de aanrijding werden de linker vooras en het linker voorwiel van de skelter vernield.

Aan getuigen die het ongeluk rond 15.30 uur hebben zien gebeuren, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Acht procent te hard

MAARSSEN De politie hield op zondag 22 mei van 08.10 uur tot 14.10 uur een snelheidscontrole op de Zuilense Ring. In zes uur tijd passeerden 5113 voertuigen de radar, 416 van hen hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 100 km/u. De topper reed 157 km/u. De overtreders krijgen binnenkort hun bekeuring thuisgestuurd.