Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 10.15 uur

Utrecht, 23-05-2011

Insluiper

HOLLANDSCHE RADING Een insluiper werd op zondagmiddag 22 mei twee keer betrapt.

Rond 13.30 uur bevond een 19-jarige vrouw uit Hollandsche Rading zich op de eerste verdieping van haar woning aan de Graaf Florisweg. Zij hoorde de achterdeur open en dichtgaan en zag vervolgens iemand van haar terrein wegfietsen. Zij ging achter de verdachte aan en hield de man, 31 jaar oud en zonder vaste woon- of verblijfplaats, met enkele passanten staande. De man hing een smoesje op over zijn aanwezigheid in haar woning. De politie werd gewaarschuwd en agenten gingen ter plaatse. De vrouw miste niets uit haar woning en wilde geen aangifte doen. De agenten konden de verdachte dus niet aanhouden.

Rond 14.15 uur kreeg de politie weer een melding van een insluiping in een woning, nu aan de Dennenlaan. Agenten gingen ter plaatse. Daar spraken zij met een 16-jarig meisje uit Hollandsche Rading. Zij verklaarde te hebben gezien, dat een man hun woning was binnengelopen en daarna de woning weer had verlaten. Zij deed aangifte van insluiping. Vermoedelijk had de man geen kans gezien iets te stelen.

Agenten stelden een onderzoek in de omgeving in en troffen de verdachte aan bij station Hollandsche Rading. Het bleek om dezelfde verdachte te gaan die al rond 13.30 uur op de Graaf Florisweg was gesignaleerd. De agenten hielden de verdachte aan en brachten hem over naar het politiebureau. Daar is hij voor nader onderzoek ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.