Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 10.15 uur

Utrecht, 23-05-2011

Herrieschopper

DOORN Een jongeman vond het aan het begin van de nacht van zondag 22 op maandag 23 mei nodig om veel herrie op straat te maken. Hij werd bekeurd.

Rond 0.35 uur reden agenten over het Plein 1923 en zagen daar drie personen staan. Eén van de drie schreeuwde en floot hard en gebaarde naar de agenten. De agenten keerden hun auto en gingen naar de man, 23 jaar oud en afkomstig uit Doorn, toe om te kijken wat er aan de hand was. Dat bleek eigenlijk niet zo veel te zijn: hij wilde weten hoe laat het was.

De agenten maakten het de man duidelijk dat het wel erg asociaal was om in de nacht zo een herrie te schoppen, zeker gezien de reden. De man bleef echter zeer rumoerig en gedroeg zich zeer vervelend. De agenten vroegen hem daarop om zijn identiteitsbewijs om hem een bekeuring te geven. Hij verklaarde die niet bij zich te hebben. Daarop hielden de agenten hem aan.

De verdachte werd naar het politiebureau overgebracht. Daar werd zijn identiteit vastgesteld en kreeg hij een bekeuring voor het veroorzaken van nachtrumoer.