Gemeente Vlieland

Texel wint het Waddentoernooi 2011


De 30e editie van het Waddentoernooi, dat vrijdag 20 en zaterdag 21 mei plaatsvond op Vlieland is net zoals het afgelopen jaar gewonnen door Texel. De forse wisselbeker (de waddenbokaal) waarvoor de Texelaars de nodige moeite hadden moeten doen om hem mee naar Vlieland te nemen kon zondag dus weer mee terug naar het buureiland.

Om alle wedstrijden binnen de daarvoor beschikbare tijd te kunnen afwerken begon zowel het tennis als het biljarten al op vrijdag. De andere onderdelen begonnen allemaal op zaterdag. De weersomstandigheden waren voor de deelnemers en toeschouwers perfect hoewel het windsurfen, mede door gebrek aan voldoende wind geen doorgang kon vinden. Uiteindelijk stonden er acht sporten op het programma waarbij bijna alle vijf eilanden waren vertegenwoordigd, goed voor ruim 350 deelnemers.
Zaterdagavond kon de ploeg van Texel de beker voor de eerste plaats uit handen van de wethouder sport in ontvangst nemen. Terschelling eindigde als tweede, Schiermonnikoog als derde, Ameland als vierde en gasteiland Vlieland als vijfde.
De volledige uitslag is via onderstaande link na te lezen.

Â

Â

Â

Te downloaden:

* uitslag Vlieland 2011.doc (32 KB)

Zie het origineel