Gemeente Bodegraven-Reeuwijk



Verkeersexamens Bodegraven: groep 7 Werk- en Speelhoeve beste klas


Wethouder Verkeer de heer J.C. Goudbeek reikte op vrijdag 20 mei jl. de verkeersdiploma's en een fraaie beker uit aan de kinderen van de beste klas, groep 7 van de Speel- en Werkhoeve. De kinderen van de Speel- en Werkhoeve hadden als schoolklas het beste resultaat bereikt. Zij zijn onder begeleiding van de politie naar het politiebureau gebracht en ontvingen op het gemeentehuis uit handen van wethouder verkeer de heer J.C. Goudbeek een fraaie beker.

De kinderen die bij het examen (theorie en praktijk samen) maar 1 fout hadden gemaakt, zijn door de politie met de politiebus bij hun school opgehaald en naar het politiebureau gebracht. Daan Boerboom van de Speel- en Werkhoeve, Julia Blomberg van de Prinses Beatrix en Saloua Langhmani van 't Vogelnest waren de gelukkigen en zij ontvingen een extra attentie. De verkeersdiploma's zijn op de overige scholen door bestuursleden van VVN afdeling Bodegraven uitgereikt.

Op dinsdag 17 mei jl. heeft VVN afdeling Bodegraven de fietsexamens in Bodegraven georganiseerd. Het theoretisch examen hadden de kinderen al op 14 april gedaan. Van de meeste scholen hebben de kinderen van groep 7 meegedaan. Op een aantal scholen hebben kinderen van groep 8 meegedaan. De start en finish van de praktijkexamens was bij het Evertshuis. Om 8.30 uur is de eerste school van start gegaan. De hele ochtend hebben kinderen de examenroute gefietst.

Medewerkers van de gemeente Bodegraven hadden de examenroute met pijlborden uitgezet en controleerden tijdens het examen regelmatig gecontroleerd. Het politieteam Bodegraven-Reeuwijk keurde de fietsen bij het Evertshuis. Er zijn geen grote gebreken geconstateerd. Enkele deelnemers is aangeraden hun verlichting na te (laten) kijken.

De route die de kinderen hebben gefietst ging deels door de wijk Broekvelden en deels door het centrum van Bodegraven. Op deze route komen veel verschillende verkeerssituaties voor. De kinderen kruisten bijvoorbeeld twee keer het spoor en moesten de Goudseweg bij de Cortenhoeve via de verkeerslichten oversteken. Langs de route stonden op 15 plaatsen ouders om de kinderen te beoordelen op de uitvoering van de verkeersregels.
Te downloaden: