Politie Drenthe

Maandag 23 mei 2011

Provincie Drenthe, 23-05-2011

Buurman aangehouden na mishandeling en bedreiging

EERSTE EXLOERMOND Zondagmiddag heeft de politie aan de Eerste Exloërmond een 39-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij zijn 30-jarige buurman heeft mishandeld en bedreigd. Dit zou zijn gebeurd tijdens een conflict tussen de twee dat al langer loopt. De verdachte is ingesloten voor een nader onderzoek.

Alcohol in het verkeer

HOOGEVEEN Zondagmiddag reed een 22-jarige automobilist uit Letland over de Industrieweg waar hij een stopteken kreeg van een surveillanceauto. In plaats van te stoppen verhoogde hij zijn snelheid en ging er vandoor. Een motoragent wist hem na een achtervolging tot stoppen te dwingen. Daarna bleek dat de Let had gedronken. Hij blies 540 en omdat ook voor hem de regels voor beginnende bestuurders gelden, is zijn rijbewijs ingevorderd.

ASSEN Zondagavond reed een 52-jarige vrouw uit Smilde met haar auto over de Witterhoofdweg terwijl ze had gedronken. De blaastest kwam uit op 1055. De vrouw was niet in het bezit van een rijbewijs.

Fietsendieven op heterdaad aangehouden

BEILEN Zondagavond heeft de politie twee mannen aangehouden, een 33-jarige man uit Beilen en een 53-jarige man uit Hoogeveen. Ze waren rond 20.45 uur bij het station komen aanrijden met een auto met een aanhangwagen en hadden daar vier fietsen ingeladen. Een getuige zag dit en belde de politie. Na een zoekactie met meerdere eenheden werd de auto aangetroffen op de Pesserstraat in Hoogeveen. De verdachten zijn aangehouden en de politie stelt een nader onderzoek in.

Politie onderzoekt autobrand

HOOGEVEEN Zondagnacht tegen 4.30 is brand ontstaan in een bestelauto aan de Grote Kerkstraat. Door deze brand liepen twee autos die aan weerszijden stonden geparkeerd ook schade op. De brandweer bluste de brand. In de loop van maandag doet de politie een forensisch onderzoek naar de oorzaak van de brand. De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk kort voor de brand iets hebben gezien dat hiermee verband houdt. Zij worden gevraagd om contact op te nemen met de politie Hoogeveen op telefoon 0900 8844.

Onderzoek naar diefstal loungeset uit tuin

EMMEN Zaterdagnacht zijn vier stoelen van een loungeset uit de tuin gestolen aan de Laan van de Marel. De tafel is blijven staan, vermoedelijk doordat de dief is gezien en zich daarna uit de voeten heeft gemaakt. De politie stelt een onderzoek in.

Steen vanaf viaduct raakt auto

HOOGEVEEN Zaterdagavond omstreeks 18.00 uur is een steen vanaf het viaduct A28 Hoogeveen-Noord / Fluitenberg gegooid. Een 40-jarige vrouw uit Mantinge reed met haar auto over de A28 in de richting Groningen. Vanaf het genoemde viaduct werd een steen gegooid die op de motorkap en de voorruit terecht kwam. De steen stuiterde vanaf het wegdek omhoog en kwam toen op de auto terecht. De vrouw wist de auto op de vluchtstrook tot stilstand te brengen en is daarna naar huis gereden. Zondagmiddag heeft ze het voorval bij de politie gemeld. Omdat dit een zeer ernstige zaak is die in het verleden ernstig gewonden en zelfs verkeersdoden tot gevolg heeft gehad neemt de politie dit zeer hoog op en vraagt of eventuele getuigen zich willen melden. Mensen die zaterdagavond omstreeks 18.00 uur iets hebben gezien bij dit viaduct worden gevraagd om contact te zoeken met de politie op 0900 8844.

Auto gestolen bij woninginbraak

ASSEN Zondagnacht is ingebroken in een woning aan de Collardslaan. De 48-jarige bewoonster merkte maandagochtend de inbraak op. De dader heeft de autosleutels meegenomen en is er met de witte Suzuki Swift met kenteken 92-JFD-9 vandoor gegaan. De politie doet nader onderzoek.

Controles deze week

Controleren gebeurt op basis van onderzoeksgegevens over de meest verkeersonveilige wegen in Drenthe. Uit deze gegevens zijn voor ieder speerpunt (snelheid, alcohol, roodlicht, helm, gordel) de meest verkeersonveilige weggedeelten geselecteerd waar Politie Drenthe structureel controleert. Als verkeersdeelnemer kunt u invloed op de verkeersveiligheid uitoefenen door de verkeersregels na te leven. Weten waar Politie Drenthe deze week controleert? Kijk op www.verkeershandhaving.nl bij controles. Voor deze week staan de volgende controles gepland:

Op dinsdag 24 mei 2011 een radarsnelheidscontrole op de N386 tussen 06:00 14:00 uur ,

Op woensdag 25 mei 2011 een radarsnelheidscontrole op de N374 tussen 14:00 21:00 uur,

Op donderdag 26 maart 2011 een algemene controle in Noord Drenthe tussen 09:00 17:00 uur.

Samen kunnen we werken aan een veiliger verkeer.