CDA


Nieuws
Werkbezoek naar perrontunnel station Arnhem
maandag 23 mei 2011

Op uitnodiging van de gemeente Arnhem, hebben de Gelderse Statenleden op woensdagmiddag 18 mei een werkbezoek gebracht aan Arnhem. Namens de CDA-statenfractie waren Jan Hutten, Peter van Boheemen, Elsa Rijssenbeek en Petra van den Born aanwezig.

We werden ontvangen op de 13e verdieping van het W.T.C. in Arnhem, waar we een prachtig uitzicht hadden over de stad. Na welkom door wethouder Van Gastel, gaf wethouder Elfrink een presentatie "Arnhem in vogelvlucht" waarbij de geschiedenis en de ontwikkelingen van Arnhem aan bod kwamen. Vervolgens werden we rondgeleid door de nieuwe perrontunnel van het NS-station Arnhem-Centraal. Er werd op dat moment nog vollop gewerkt aan de bouw en afwerking van de perrontunnel. Vanaf 2 juli moet deze tunnel open gaan, waardoor het station weer een stuk beter bereikbaar wordt voor de reizigers.

Hierna volgde een wandeling door het projectgebied "Rijnboog" en werden we geinformeerd over de onderdelen van het Rijnboogproject. In de project wordt binnenkort gestart met het zogenoemde kenniscluster en wordt er gewerkt aan de uitwerking van een cultuurblok. Het werkbezoek werd afgesloten aan de Rijnkade.

Het was een boeiend werkbezoek en vanuit de CDA Statenfractie zullen de we ontwikkelingen in Arnhem (waaronder het Rijnboogproject) met belangstelling blijven volgen.

Petra van den Born, CDA Statenlid