Politie Groningen

Maandag 23 mei 2011

Provincie Groningen, 23-05-2011

Stadjer twee keer aangehouden

GRONINGEN De politie heeft zondagavond op de Zuiderkerkstraat in Groningen een 25-jarige man uit Groningen aangehouden voor diefstal en/of heling. Politieagenten reageerden op een melding dat een man een fiets had gestolen in de omgeving van de Noorderbinnensingel in Groningen. De dienders zagen kort na de melding de Stadjer rijden die volledig voldeed aan de omschrijving van de getuige. Hij kon ook geen verklaring over de afkomst van de fiets vertellen. Hierop werd de 25-jarige ingerekend. Hij mocht na het afleggen van een verklaring het politiebureau verlaten. De fiets werd op het politiebureau gestald. Zondagnacht liep de Stadjer wederom tegen de lamp. Ditmaal werd hij op heterdaad betrapt bij het stelen van een fiets op de Vismarkt in Groningen. De verdachte werd in een cel ingesloten. Hij wordt vandaag gehoord over de fietsdiefstal. Ook de tweede fiets werd op het politiebureau gestald. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie neemt wapen in beslag

WINSCHOTEN De politie heeft zondagochtend in een woning aan de Wezellaan een 18-jarige bewoner aangehouden voor de wet Wapens en Munitie. De politie reageerde op een melding dat de Winschoter in het bezit zou zijn van een wapen. De verdachte gaf op vordering van de agenten een wapen dat geschikt was voor het afschieten van losse flodders. Hierop werd de verdachte aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Het wapen werd in beslag genomen. De jongeman mocht na het afleggen van een verklaring het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

UITHUIZERMEEDEN De politie heeft zondagavond in een woning in Uithuizermeeden een 32-jarige bewoner aangehouden voor huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht dat hij zijn 29-jarige vrouw na onenigheid had geslagen. De vrouw was hierop de woning uitgevlucht. De verdachte werd in een cel ingesloten. Hij wordt vandaag gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Vrouw aangevallen op straat

GRONINGEN Een 21-jarige vrouw uit Groningen is zondagavond door een onbekende man op straat aangevallen. De vrouw fietste vanaf de Dierenriemlaan naar de Kerklaan in Groningen. Toen zij door de fietstunnel reed, werd de vrouw van haar fiets geduwd. Hierop viel de man het slachtoffer aan. De vrouw sloeg uit zelfverdediging de man in het gezicht, terwijl zij sleutels in haar hand had. Hierop liet de man de vrouw los. Zij ging er vervolgens rennend vandoor. Het slachtoffer liet hierbij haar fiets achter. De fiets werd niet meer aangetroffen. De politie beschikt over een signalement van de dader: een donkergekleurde man, tussen 20 en 30 jaar, lengte 1.70 meter lang, slank postuur, droeg zwart doekje op hoofd, onder het doekje zaten zogenoemde dreads over zijn hoofd, was gekleed in een lange blauwe spijkerjas of blouse met daaronder een lang zwart shirt. De vrouw doet aangifte. De politie stelt een nader onderzoek in.

Rijbewijzen ingevorderd na rijden onder invloed

GRONINGEN/STADSKANAAL- De politie heeft vanmorgen rond 06.00 uur op de A7 het rijbewijs van een 42-jarige vrachtwagenchauffeur uit Litouwen ingevorderd. Getuigen zagen de vrachtwagen slingerend over de A7 rijden en waarschuwden via 1-1-2 de politie. Op het Juliananplein werd een stopteken aan de chauffeur gegeven waaraan hij voldeed. Toen de agenten de man aanspraken, bleek hij naar het gebruik van alcohol te ruiken. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse waar 645 ug/l (bijna 1,5 promille) blies. Een 61-jarige inwoner van Stadskanaal raakte zondagmiddag zijn rijbewijs kwijt omdat hij in de Stationslaan onder invloed van alcohol in zijn auto reed. Hij blies op de ademanalyse 675 ug/l (ruim 1,5 promille). Beide chauffeurs mochten niet verder rijden en kregen proces-verbaal. Daarnaast kregen zij een rijverbod van 8 uur.

16 bekeuringen bij verkeerscontrole automeeting

GRONINGEN De politie heeft zaterdagvond tussen 19:00 en 01:00 uur een verkeerscontrole gehouden in de omgeving van het gebied van Euvelgunne en Driebond. Tijdens de verkeersactie van het verkeershandhavingsteam werd er op meerdere locaties controles gehouden. Bijna wekelijks verzamelen zich zaterdagavond liefhebbers van sportieve en/of gepimpte autos in de omgeving van de Beneluxweg. Deze meetings gaan veelal gepaard met overlast. Er wordt door buurtbewoners geklaagd over onnodig geluid door het slippen (burn outs) en luide geluidsinstallaties. Ook worden er straatraces gehouden. Negen politieagenten van verkeershandhaving voerden de verkeerscontrole uit. Er werden 16 bekeuringen uitgeschreven. Er werden vijf rijbewijzen ingenomen voor het overschrijden van de maximum snelheid. Ook raakte een bestuurder gewond bij een eenzijdig verkeersongeval. Op de Bergenweg en de Jeverweg werden de meeste bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum snelheid. Vijf bestuurders moesten direct het rijbewijs inleveren omdat zij meer dan 50 km/per uur te hard reden. Een 25-jarige bestuurder uit Winschoten maakte het wel erg bont. Hij werd betrapt met een snelheid van meer dan 50 km/per uur. Hij werd op de bon geslingerd. Bij controle bleek dat de bestuurder al 3 keer eerder zijn rijbewijs had moeten inleveren voor hetzelfde vergrijp. Dit maal werd zijn auto ook in beslaggenomen. Een 32-jarige automobilist uit Winschoten verkeerde onder invloed van alcohol. Op het politiebureau bleek dat de beginnende bestuurder 0,8 promille alcohol in zijn bloed had. Na verhoor kon hij weer gaan. Zaterdagnacht, rond 00:30 uur, raakte een automobilist gewond bij een eenzijdig verkeersongeval. In een bocht op de Bergenweg verloor hij, vermoedelijk door een te hoge snelheid, de macht over het stuur. Hierbij sloeg de auto over de kop en kwam op de rotonde tot stilstand. De automobilist kwam er met lichte verwondingen vanaf. Zijn voertuig raakte wel zwaar beschadigd. De politie zal de komende tijd vaker in het gebied een verkeerscontrole houden.