Politie Groningen

Zestien bekeuringen bij verkeerscontrole automeeting

Groningen, 23-05-2011 o De politie heeft zaterdagvond tussen 19:00 en
01:00 uur een verkeerscontrole gehouden in de omgeving van het gebied van Euvelgunne en Driebond. Tijdens de verkeersactie van het verkeershandhavingsteam werd er op meerdere locaties controles gehouden.

Bijna wekelijks verzamelen zich zaterdagavond liefhebbers van sportieve en/of gepimpte autos in de omgeving van de Beneluxweg. Deze meetings gaan veelal gepaard met overlast. Er wordt door buurtbewoners geklaagd over onnodig geluid door het slippen (burn outs) en luide geluidsinstallaties. Ook worden er straatraces gehouden.

Totaal beeld

Negen politieagenten van het Verkeershandhavingsteam voerden de controle uit. Er werden 16 bekeuringen uitgeschreven. Bovendien werden er vijf rijbewijzen ingenomen voor het overschrijden van de maximumsnelheid. Ook raakte een bestuurder gewond bij een eenzijdig verkeersongeval.

Snelheidsovertredingen

Op de Bergenweg en de Jeverweg werden de meeste bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van de maximumsnelheid. Vijf bestuurders moesten direct het rijbewijs inleveren, omdat zij meer dan 50 km/per uur te hard reden. Een 25-jarige bestuurder uit Winschoten maakte het wel erg bont. Ook de Winschoter werd betrapt met een snelheid dat meer dan 50 km/per uur boven de toegestane snelheidslimiet lag. Bij navraag bleek dat de bestuurder al drie keer eerder zijn rijbewijs had moeten inleveren voor hetzelfde vergrijp. Dit maal werd zijn auto in beslaggenomen.

Alcohol en aanrijding

Een 32-jarige automobilist uit Winschoten verkeerde onder invloed van alcohol. Op het politiebureau bleek dat de beginnende bestuurder 0,8 promille alcohol in zijn bloed had. Na verhoor kon hij weer gaan. Zaterdagnacht, rond 00:30 uur, raakte een automobilist gewond bij een eenzijdig verkeersongeval. In een bocht op de Bergenweg verloor hij, vermoedelijk door een te hoge snelheid, de macht over het stuur. De man zijn auto sloeg over de kop en hij kwam op de rotonde tot stilstand. De automobilist kwam er met lichte verwondingen vanaf. Zijn voertuig raakte wel zwaar beschadigd. De politie gaat de komende tijd vaker in het gebied verkeerscontroles houden.