Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.00 uur

Utrecht, 23-05-2011

Heling

UTRECHT Twee personen werden op zondagavond aangehouden op verdenking van heling.

Rond 19.10 uur zagen surveillerende agenten twee personen zonder helm op een scooter rijden over de Churchilllaan. De agenten hielden hen staande en na controle bleek dat de scooter als gestolen gesignaleerd stond. De verdachten, een 18-jarige man uit Nieuwegein en een 17-jarige jongen uit Utrecht, werden aangehouden. Zij zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Steekpartij

UTRECHT Een man werd op zondagavond gestoken na een woordenwisseling. De politie is op zoek naar getuigen.

Omstreeks 23.50 uur kreeg de politie een melding van een steekpartij op de Breedstraat. Toen de agenten ter plaatse kwamen bleek dat een 27-jarige man uit Utrecht een woordenwisseling had gehad met een nog onbekende man. Vervolgens heeft de man de Utrechter gestoken. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht en opgenomen, maar is niet in levensgevaar.

Signalement verdachte:


- blanke man


- 40-50 jaar


- 1.90-1.95 meter


- grijs/blond krullend haar


- stevig postuur


- zwarte leren driekwart jas


- spijkerbroek

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u meer informatie, neemt u dan contact op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Tasjesroof

UTRECHT Een vrouw werd op zondagavond beroofd van haar tas. De politie zoekt getuigen.

De politie kreeg rond 20.30 uur een melding van een straatroof op de Bernadottelaan, tussen de Monnetlaan en de Trumanlaan. Een 49-jarige vrouw uit Utrecht liep over straat, toen haar tas uit haar handen werd gerukt. De verdachte rende weg via de steeg tussen de flats van de Trumanlaan en de Monnetlaan.

Signalement:


- lichtgetinte man


- 18 jaar


- 1.70 meter


- mager gezicht


- kort zwart haar


- mager tot tenger postuur


- witte pet


- donkerkleurig lederen jack


- witte sportschoenen

De politie zoekt getuigen. Heeft u meer informatie, neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Aanrijding letsel
UTRECHT Op maandagochtend raakte een fietser gewond bij een aanrijding.

Omstreeks 06.35 uur vond er een aanrijding op de Vleutenseweg plaats tussen twee fietsers. Door nog onbekende reden botsten de twee fietsers, 27 en 32 jaar en afkomstig uit Utrecht, op elkaar. De 32-jarige fietser raakte gewond aan zijn schouder en werd door een ambulance naar het St. Antonius ziekenhuis gebracht.

Man met gestolen fiets aangehouden
UTRECHT Op maandagochtend is een man aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed.

Rond 03.50 uur zagen agenten een man fietsen over de Amsterdamsestraatweg. Het originele slot van de fiets ontbrak en de man werd gecontroleerd. De fiets bleek als gestolen te boek te staan. De 50-jarige man uit Utrecht werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auto in beslag genomen

UTRECHT Agenten namen in de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 mei een auto in beslag en hielden een verdachte aan.

Rond 01.10 uur zagen en hoorden agenten een auto met piepende banden vanaf de Damstraat de Vleutenseweg oprijden. Eén van de agenten had de bestuurder van de auto, een 25-jarige man uit Utrecht, een week eerder al gecontroleerd. Omdat de auto was voorzien van een Duits exportkenteken, had de agent daarna contact opgenomen met de Belastingdienst. Daar bleek dat er geen BPM over de auto was betaald en de auto in beslag genomen kon worden.

De agenten gaven de Utrechter een stopteken op de Busken Huetstraat en namen de auto in beslag. Een takelwagen kwam ter plaatse, maar de Utrechter en enkele andere personen probeerden te voorkomen dat de auto werd weggesleept. De agenten zagen zich, gezien de oplopende spanning, genoodzaakt andere politie-eenheden ter plaatse te laten komen.

De omstanders werden gevorderd weg te gaan. De 25-jarige Utrechter voldeed daar niet aan en werd aangehouden. Daarbij verzette hij zich hevig en kon met de nodige moeite worden geboeid. De auto werd vervolgens alsnog weggesleept. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.