NHM: 'inschrijving Maand van de Geschiedenis gestart'

Persbericht van Nationaal Historisch Museum

De inschrijving voor de Maand van de Geschiedenis, de opvolger van de succesvolle Week van de Geschiedenis, is geopend. Culturele organisaties kunnen hun activiteiten tot 1 augustus aanmelden via maandvandegeschiedenis.innl.nl. Het evenement vindt plaats in oktober 2011. Het thema is Ik en wij.

Geschiedenis voor jong en oud
De Maand van de Geschiedenis is het grootste historische evenement van Nederland. Elk jaar opnieuw organiseren honderden musea, archieven en andere culturele instellingen speciale tentoonstellingen en activiteiten. De verscheidenheid aan organisaties en de verspreiding over heel Nederland resulteren steevast in een divers en toegankelijk programma dat jong en oud aanspreekt.

Activiteiten aanmelden
De deelnemers aan de Maand van de Geschiedenis organiseren in oktober een of meer activiteiten rond het thema Ik en wij. Die activiteiten krijgen aandacht via de website van de Maand van de Geschiedenis, radiospots, programmakranten en zowel landelijke als regionale publiciteitscampagnes. Op deze manier bereiken de organisaties een breed en gevarieerd publiek.

Thema 2011: Ik en wij
Dit jaar staat de Maand van de Geschiedenis in het teken van Ik en wij, een boeiende verkenning van de verschillende aspecten van de Nederlandse identiteit. Het thema biedt de organisatoren veel aanknopingspunten voor tentoonstellingen, rondleidingen, lezingen, kinderactiviteiten en andere evenementen.

Samenwerking
Het Nationaal Historisch Museum organiseert de Maand van de Geschiedenis 2011 in samenwerking met Erfgoed Nederland, de Nederlandse Museumvereniging en Overleg Provinciale Erfgoedinstellingen. De Maand van de Geschiedenis wordt afgesloten met de Nacht van de Geschiedenis op 22 oktober.

Nationaal Historisch Museum
Het Nationaal Historisch Museum biedt een blik op de rijke geschiedenis van Nederland met tentoonstellingen en activiteiten onder het thema INNL. Het werkt actief samen met organisaties en mensen op het terrein van erfgoed, geschiedenis, onderwijs, wetenschap, media en kunst. Zo ontstaan voortdurend verrassende en boeiende verbindingen tussen heden en verleden. De programmering voor 2011 staat op www.innl.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

Links:
http://www.innl.nl
Bijlage:
* 2305 persbericht inschrijving maand van de geschiedenis 2011 gestartpdf


Noot voor redacties


Nationaal Historisch Museum

Noot voor de red actie (

Razende Robot Reporter