VVV Groningen


Evenementen

Top Vief

Top Vief
07 mei t/m 24 sep 2011

Wil je het Hoogeland van Groningen eens op een andere manier leren kennen? Ga dan van mei tot en met september ieder eerste weekend van de maand op ontdekkingstocht langs vijf verschillende toplocaties. Vier dorpen en een stad staan zetten dit jaar hun deuren open: Eenrum, Onderdendam, Wirdum, Ezinge en tot slot Appingedam.

In alle plaatsen is het mogelijk een `Ommetje om de Noord' te maken: een rondwandeling langs alle bezienswaardigheden. Daarbij nog heeft elke toplocatie een zogenaamd Gouden Weekend waarin alles wat het dorp te bieden heeft zich laat zien: van restaurants tot musea, van koor tot kerk, van monumentale panden tot de haven.

Het weekend van 7 en 8 mei is het de beurt aan Eenrum zich uitgebreid aan het publiek voor te stellen. Eenrum viert dit Gouden Weekend het Feest der zintuigen. In de Notoarestoen houdt Abraham's Mosterdmakerij een proeverij `Koken met Grunniger mosterd' en leidt beeldend kunstenaar Margreet Doornbos mini-workshops rododendron schilderen. Op het verandaterras aan de vijver zijn muzikale voorstellingen. Een gemarkeerde wandelroute voert door de smalle oude straatjes van Eenrum, langs de statige rentenierwoningen en het weidse Groninger landschap. In de galerieën inspireren kleurrijke verbeeldingen van het Groninger Landschap. En in de 13e eeuwse kerk strelen orgelconcerten en Groninger poëzie het oor. Kwekerij De Kleine Plantage houdt haar befaamde Bollendagen met gespecialiseerde kwekers en een verrassende keuze aan zomerbollen.

www.topvief.nl

Evenementen