Gemeente Westvoorne


Westvoorne meest duurzame kustgemeente van Nederland uitreiking QualityCoast Award

Strand Westvoorne bekroond met de QualityCoast Gold Award én Blauwe vlaggen

Op 18 mei ontvingen burgemeester De Jong en wethouder Klok op het strand van Rockanje de Quality Coast Award uit handen van de vereniging Kust en Zee. Eveneens mag Westvoorne in 2011 op de Eerste en Tweede slag de âBlauwe Vlagâ hijsen. Westvoorne is trots op beide strandonderscheidingen die in de toeristische branche gerenommeerde kwaliteitsaanduidingen zijn.

Westvoorne is dit jaar de meest duurzame kustgemeente van Nederland en voert de QualityCoast Top 10 aan. Met een rapportcijfer van 8,0 krijgt Westvoorne een QualityCoast Gold Award, dezelfde score als de winnaar van 2010, Noordwijk. Andere Top 10 vakantiebestemmingen zijn: SchouwenâDuiveland, Goedereede (Goud), Ameland (Zilver), Zandvoort en Katwijk. De groene en duurzame kustbestemmingen zijn internationaal te herkennen aan de blauw-gele vlag met een dolfijn.

Kust en Zee beoordeelde het strand van Rockanje op twintig criteria. In de categorieën: natuur, milieu, identiteit & cultuur en sociaal-economie ontving Westvoorne de hoogste âGoldâ onderscheiding. QualityCoast is het eerste Europese keurmerk voor duurzame ontwikkeling van kustgemeenten als geheel. Dit onafhankelijke keurmerk wordt toegekend aan kustgemeenten die heldere voorlichting geven over hun inspanningen voor duurzaamheid en over hun plannen voor verdere verbetering. Het keurmerk stimuleert kustgemeenten om hun toerisme te baseren op het eigen karakter om zo hun eigen identiteit, natuur & landschap, leefmilieu en cultureel erfgoed te koesteren en beschermen.