OHRA verbetert collectieve pensioenregeling

Persbericht van OHRA

OHRA heeft haar collectieve pensioenregeling verbeterd. De verzekeraar biedt met de vernieuwde regeling meer transparantie voor werkgevers en werknemers in de pensioenkosten. Daarnaast maakt het actieve vermogensbeheer voor deze pensioenregeling plaats voor passief beleggen in indexfondsen. Ook heeft OHRA haar risicotarieven verlaagd, voor zowel bestaande als nieuwe klanten. Voor deelnemers betekenen deze maatregelen meer pensioen op de pensioendatum; voor werkgevers lagere pensioenlasten. Met het verbeterde OHRA Internet Pensioen onderscheidt de verzekeraar zich ten opzichte van andere aanbieders met overeenkomstige premieregelingen.

OHRA speelt met de aanpassingen aan haar collectieve pensioenregeling in op de behoefte van het Midden- en Kleinbedrijf naar eenvoud en transparantie in de pensioenopbouw en onderliggende kosten. Zo kent het OHRA Internet Pensioen voortaan onder meer nog maar twee kostensoorten: kosten voor het voeren van de administratie en kosten voor de beleggingen.

Netto staffels
OHRA biedt als een van de eerste partijen in Nederland opbouw door middel van netto premiestaffels. De pensioenpremies, het afdekken van risico's en de onderliggende kosten factureert de verzekeraar voortaan apart. Hierdoor is het voor zowel werkgevers als werknemers inzichtelijk hoeveel geld er ten goede komt aan het pensioenkapitaal. De verzekeraar loopt met deze maatregel vooruit op de wettelijke verplichting die vanaf 1 januari 2015 voor alle beschikbare premieregelingen geldt.

Verlaging van tarieven
Deelnemers aan de collectieve pensioenregeling profiteren sinds 1 september 2010 van lagere tarieven. De premies van het nabestaandenpensioen en de premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid, zijn naar beneden bijgesteld op basis van recent berekende risico's op arbeidsongeschiktheid of overlijden. Deze tariefwijziging geldt per direct voor zowel nieuwe als bestaande klanten en niet pas aan het eind van de contractperiode, zoals bij andere verzekeraars gewoon is.

Beleggen via OHRA Life Cycle Fondsen
De collectieve pensioenregeling van OHRA is een beschikbare premieregeling en belegt sinds 1 januari 2011 via de OHRA Life Cycle Fondsen in indexfondsen. Deze fondsen kennen lagere beheerskosten dan het voormalige actieve vermogensbeheer van de regeling. Bovendien dalen de beheerskosten gedurende de looptijd van het Life Cycle Fonds tot 0,0% in het laatste jaar. Deze propositie is uniek in de pensioenmarkt. Door de veel lagere beheerskosten wordt er meer belegd, wat deelnemers meer kans geeft op een hoger pensioenkapitaal. Het voordeel voor deelnemers kan oplopen tot 16% meer pensioenkapitaal op de datum dat men met pensioen gaat.

*

Links:
http://www.ohra.nl



Razende Robot Reporter