Hulpverleningsdienst Groningen


Hulpverleningsdienst Groningen

Commandoteams hulpdiensten oefenen in Leek

Van maandag 23 tot en met vrijdag 26 mei vindt de jaarlijkse oefenweek plaats voor de commandovoering van de hulpdiensten in de regio Groningen. Tijdens deze week wordt het Commando Plaats Incident (CoPI) geoefend in steeds wisselende samenstellingen.

Iedere oefendag worden er van 8.30 tot 16.30 uur scenario-oefeningen gehouden op het werkplaatsterrein van waterschap Noorderzijlvest aan de Leuringslaan in Leek. De gehele week wordt verzorgd door Crisismanagement Groningen.

Het Commando Plaats Incident bestaat uit leidinggevenden van de hulpdiensten die op de plaats van een grootschalig incident samenwerken als crisisteam. De beoefende functionarissen zijn van brandweer, politie, GHOR (Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen), voorlichting, waterschappen en gemeenten. Ook Rijkswaterstaat neemt dit jaar deel aan de oefeningen.

De CoPI-oefenweek moet een bijdrage leveren aan de teamvorming en versterking van de onderlinge samenwerking bij de incidentbestrijding in de regio Groningen.
23-05-2011 10:00