Gemeente Maassluis

Gymles van West Beweegt op de skates of de step

De groepen 5 tot en met 8 van de Kardinaal Alfrinkschool en De Westhoek in Maassluis volgend tijdens de gymles een skateclinic. Deze skateclinic werd verzorgd door de Maassluise Stichting Outdoor Sport Promotion. Elke groep kon op de atletiekbaan aan de A. Schweitzerdreef diverse behendigheidsoefeningen uitproberen op de skates. De Stichting Outdoor Sport Promotion Maassluis had voor de kinderen die nog nooit op skates hadden gestaan een erg leuk alternatief. Deze kinderen gingen onder begeleiding op een moderne step de wijk in. Deze bijzondere gymles werd een uur lang met veel plezier buiten bewegen.

De kinderen van beide scholen doen mee aan het gemeentelijke project West Beweegt. De kinderen van de groepen 5, 6, 7 en 8 van De Westhoek en de Kardinaal Alfrinkschool worden tijdens dit project extra bewust gemaakt van het belang van bewegen en gezonde voeding.

Voor meer informatie over West Beweegt: zie www.maassluis.nl/sportservicepunt of neem contact op met Els de Jong, medewerkster sportservicepunt Maassluis, (010) 593 1797.