Woningcorporatie Ymere

Noorderklankpark nieuwe ontmoetingsplek met openlucht-instrumenten

23-5-2011

Openluchtconcertzaal naast het nieuwe evenemententerrein in Amsterdam-Noord.

In het Noorderpark in Amsterdam-Noord is het Noorderklankpark geopend. Naast het nieuwe evenemententerrein ontstaat een openluchtconcertzaal. Op deze plek, onder oude iepen en wilgen, kan elke bezoeker van het Noorderpark spelen op de muziekinstrumenten die daar staan. Een aantal keer per jaar worden musici uitgenodigd om hier een concert te geven, met als eerste het Meezingconcert dat op 20 mei is gehouden samen met muzikanten en buurtbewoners.

Regiodirecteur Ron Onverzaagt van Ymere opende het eerste Meezingconcert en speelde samen met bewoners en Kees Dieveen portefeuille Ruimtelijke Ordening van stadsdeel Amsterdam-Noord op de openluchtinstrumenten.

Het Noorderklankpark is een nieuwe ontmoetingsplek voor de buurt en onze bewoners die hier vlakbij wonen. Door elkaar hier in het park tegen te komen, te genieten van muziek en cultuur, leer je elkaar kennen. En dat werkt weer positief voor de leefbaarheid in de buurt!

Kees Diepeveen vult aan: Het Noorderklankpark zorgt voor het verbinden van buurten die aan het park liggen en haar bewoners. Zoals we onlangs ook de nieuwe fiets- en voetgangersviaducten hebben geopend om dit nieuwe park steeds beter te ontsluiten. Het Noorderpark wordt steeds beter bezocht.

Het Noorderklankpark is een initiatief van Stichting Samenscholers in samenwerking met De Muziekstraat. Het Noorderklankpark is mogelijk gemaakt met steun van Ymere in het kader van de wijkaanpak en het stadsdeel Amsterdam-Noord.