Gemeente Nieuwegein

maandag, 23 mei 2011

het logo van Nieuwegein Beweegt. Het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) en de Fietsersbond zijn de campagne `Heel Nederland Fietst' gestart. Doel is mensen te laten zien dat je elke dag de fiets kunt pakken. Wekelijks worden één of twee knaloranje Twitterfietsen uitgeleend aan mensen die actief zijn op Twitter. Zij twitteren vervolgens over hun belevenissen en mobiliteitskeuzes. Wethouder Sport Helen van den Berg (CDA) steunt dit initiatief. Behalve dat ze er zelf over twittert, stapte ze gisteren achterop bij partijgenoot Gerben Horst.

Van den Berg: "vijftig procent van de autoritten is korter dan 7,5 kilometer. Dat is nog geen half uurtje fietsen! Pak dus wat vaker de fiets. Want fietsen is snel, goedkoop, prettig voor het milieu en je lijf knapt er van op! Niet voor niets zijn wij een programma gestart om Nieuwegeiners vaker te laten bewegen".

De opvallende oranje fiets is inmiddels uitgeleend aan onder anderen Tweede Kamerleden Arjan El Fassed (GroenLinks) en Bart de Liefde (VVD), zanger Simon Keizer (Nick en Simon), radio-dj Bert Kranenbarg, cabaretier Guido Weijers en politiek verslaggever Frits Wester.

U ziet hier de wethouder op een fiets

Sport is een bron van plezier, ontspanning en gezondheid. De gemeente Nieuwegein stimuleert de komende jaren sport en bewegen zodat het duurzaam onderdeel uitmaakt van het leven van de Nieuwegeiners. Daarbij richt ze zich vooral op groepen die dit het meest nodig hebben; de jeugd, ouderen, inactieven, mensen met een beperking en mensen met een lager inkomen.
Sport en bewegen zijn vanzelfsprekend voor iedereen. Voor meer informatie zie: www.nieuwegein.nl/nieuwegeinbeweegt