Gemeente Súdwest Fryslân


Nieuws

Week 21: beperkte doorstroming A7 Sneek

Wegwerkzaamheden

In week 21 vinden asfalteringswerkzaamheden plaats op de A7 tussen de Lemmerweg en het viaduct Folsgare. De werkzaamheden vinden plaats in het kader van de aanpassingen van de A7 Sneek.

Ter plaatse van de 2e houten brug wordt de definitieve deklaag aangebracht. Hiermee is de nieuwe A7 over de gehele lengte voorzien van een nieuwe deklaag. Voor het verkeer is gedurende de gehele week 1 rijbaan per richting beschikbaar. In de drukste periodes kan dit leiden tot vertragingen. Daarnaast zijn er in het begin van week 22 nog enkele restantwerkzaamheden op de rijksweg ingepland, waarbij er in beide richtingen altijd 1 rijstrook beschikbaar is.

Tussen het aquaduct Geeuw en het viaduct Folsgare wordt een deel van de deklaag vervangen. Deze is in november 2009 aangebracht , maar voldoet helaas niet aan de eisen. Tijdens dit werk wordt het verkeer over 1 rijbaan geleid. Het gevolg is tevens dat gedurende bepaalde periodes de op- en afritten van de Hemmen niet toegankelijk zijn. Het afsluiten van de op- en afritten zal echter alleen plaatsvinden in de nachtelijke uren. Het verkeer wordt hier middels voorwaarschuwingsborden op attent gemaakt. De omleidingsroutes gedurende deze uren worden aangegeven.