Waterschap Scheldestromen


Axel-Landgrens

Nieuw wegdek voor fietspad Axel-Landgrens

Waterschap Scheldestromen start deze week met werkzaamheden aan het fietspad langs de voormalige provinciale weg tussen Axel en de landgrens België-Nederland. De werkzaamheden duren tot eind juli. Tot die tijd wordt het fietsverkeer omgeleid. De bomen die dicht op het fietspad staan, worden `ingepakt' om schade door de werkzaamheden te voorkomen.

Het fietspad is in slechte staat en ondergaat daarom een complete reconstructie. Door de wortels van de bomen die dicht tegen het fietspad aan staan, vertoont het fietspad ernstige scheuren. Het fietspad krijgt niet alleen een nieuw asfaltlaag, maar ook een nieuwe fundering.

Ingepakte bomen

Dicht op het fietspad staan 162 waardevolle abelen eiken en platanen. Om het fietspad te reconstrueren wordt gewerkt met grote machines die schade kunnen toebrengen aan deze bomen. Om de bomen te beschermen, worden ze ingepakt met een houten stamommanteling. Een soort schutting van drie meter hoog, met houten panelen van 7,5 centimeter breed en 2,5 centimeter dik, die strak tegen de stam van de boom wordt aangebracht.

Omleidingen

Het doorgaand fietsverkeer wordt omgeleid via de Kloosterweg voor het gedeelte richting Bonte Koe - Landgrens. Deze omleiding geldt de gehele uitvoeringperiode. Voor het traject Blijpolderseweg - Bonte Koe wordt een omleiding via de Waterhuisstraat aangeven. Tijdens de uitvoeringsperiode wordt dit traject ongeveer drie keer voor enkele dagen afgesloten.

Aannemer H4A Bouw & Infra uit Sas van Gent voert de werkzaamheden uit.

Middelburg, 23 mei 2011