Politie Hollands Midden

Reeuwijk - Aanhoudingen na mishandeling

Reeuwijk, 23-05-2011 o De politie heeft zaterdag 21 mei twee Reeuwijkers van 17 en 18 jaar aangehouden na een mishandeling van drie plaatsgenoten van 17,18 en 19 jaar.

Twee van de drie slachtoffers waren rond 03.00 uur gaan pinnen bij het winkelcentrum aan de Miereakker toen ze daar de twee andere jongens zagen. De vier personen, bekenden van elkaar, raakten in een handgemeen vanwege vermoedelijk een eerder conflict. Een van de twee pinners werd hierop in een hoek geduwd en geslagen door beide jongens. De andere wist hem weg te krijgen waarna ze konden wegkomen. Thuis bij één van hen waar nog twee vrienden zaten, werd verteld wat hen was overkomen. Hierop zijn de vier terug gegaan naar het winkelcentrum waar de twee verdachten nog waren.

Er ontstond wederom een vechtpartij waarbij één van de verdachten met een boksbeugel begon te slaan. Drie van de vier vrienden raakten gewond. De verdachten zijn na de mishandeling weggereden op een scooter. Zij werden later in de ochtend in hun woningen aangehouden. De politie doet verder onderzoek.