Travel Unie International Nederland N.V.

ARKEFLY INTRODUCEERT ARKEFLY ACADEMYÂ

⢠Versneld opleidingstraject steward(ess) in samenwerking met ROC

Schiphol-Rijk, maandag 23 mei 2011â ArkeFly introduceert in samenwerking met opleidingscentrum ROC Amsterdam Airport de ArkeFly Academy. Vanaf augustus 2011 kunnen steward(essen) in spe via een versneld traject in anderhalf jaar worden opgeleid tot volwaardig steward(ess) met uitzicht op een baan bij ArkeFly. De opleiding bestaat onder andere uit twee praktijkstages aan boord van ArkeFly en een theoretische module. De opleiding wordt afgesloten met een MBO-diploma niveau 4. Geïnteresseerde studenten kunnen zich uitgebreid laten informeren via de websites van ArkeFly, het ROC Amsterdam Airport en hun Stagebureau Luchtvaartdienstverlening.

Diploma met uitzicht op baan
In het gezamenlijke opleidingstraject van 18 maanden volgt de student na een korte introductieperiode voor 4,5 maand een stage als Service Attendant aan boord van ArkeFly. De Service Attendant ondersteunt de crew bij alle servicetaken aan boord. Deze eerste stage wordt gevolgd door een theoretische module van zeven maanden waarin luchtvaart- en toeristische vakken zijn opgenomen. Na het halen van de verplichte examens, volgt de student de tweede stage als Cabin Attendant, waarbij zowel de service- als veiligheidstaken aan boord aan bod komen. Na afronding van het opleidingstraject ontvangt de student een MBO-diploma niveau 4 met uitzicht op een baan bij ArkeFly. Om in aanmerking te komen voor het versnelde traject van de ArkeFly Academy moeten studenten onder andere minimaal 18 jaar zijn en in het bezit zijn van een havo-diploma of een MBO-diploma niveau 3. Een volledig overzicht van de minimale instroomeisen is terug te vinden op www.arkefly.nl/academy. Eind juni worden twee selectiedagen gehouden.

Partnership for Talent
Het verkorte opleidingstraject van de ArkeFly Academy is onderdeel van het samenwerkingsconvenant tussen ArkeFly en ROC Amsterdam Airport en ROC Tilburg, het zogenaamde Partnership for Talent wat in 2010 van start is gegaan. Via Partnership for Talent biedt ArkeFly studenten de mogelijkheid om een heel leertraject te doorlopen. Studenten in het voorlaatste jaar van hun opleiding Luchtvaartdienstverlening kunnen stage lopen als Service Attendant en studenten in het laatste jaar van de opleiding kunnen hun eindstage doen als Cabin Attendant. Op deze manier doen studenten al vroeg praktijkervaring op in de lucht, uniek in Nederland.

Opleiding sluit aan bij ambitie van ArkeFly
Rob Strating, Hoofd Vliegdienst ArkeFly ziet diverse voordelen: âDe samenwerking met het ROC biedt de mogelijkheid om een opleiding op maat in te richten, toegespitst op de standaarden en procedures van ArkeFly waardoor de student goed voorbereid aan de stages begint. De ArkeFly Academy past goed bij onze ambitie om competent, gemotiveerd en goed opgeleid cabinepersoneel aan ons te binden.â

ROC enthousiast over samenwerking
Ook het ROC is enthousiast over de samenwerking, Thea Zaremba, Opleidingsmanager Luchtvaartdienstverlening en Jos Tuijn, Coördinator Beroepspraktijkvorming van ROC Amsterdam Airport: ââHet voordeel voor onze studenten is dat zij al tijdens de opleiding aan boord aan de slag gaan, waardoor ze direct ervaring op doen in de lucht en na afronding klaar zijn om eventueel een volwaardig lid te worden van het korps van ArkeFly. Daarnaast maken wij graag gebruik van de vakinhoudelijke expertise van ArkeFly om onze lesprogrammaâs nog beter aan te laten sluiten bij de dagelijkse praktijk en onze studenten een belangrijke voorsprong te geven.â