Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 23 mei

Alkmaar, 23-05-2011 o 14.15 uur

Drie aanhoudingen poging ramkraak juwelier

Nieuwe Niedorp/Opmeer, maandag 23 mei

Drie mannen van 17, 19 en 20 jaar uit Heerhugowaard zijn maandagochtend aangehouden op de Koekoeksbloem en de Pade. De politie kreeg rond 03.30 uur een melding van een poging tot een ramkraak bij een juwelier op het Hoefje in Nieuwe Niedorp. Hierbij had een getuige een auto zien wegrijden.

In Opmeer werd op de Koekoeksbloem een soortgelijke auto aangetroffen met vier inzittenden. Dit voertuig stopte en de inzittenden renden het park in. Drie van de vier mannen konden met behulp van politiehonden worden aangehouden. Naar de vierde wordt onderzoek gedaan.

Bij de juwelier in Nieuwe Niedorp bleef een auto achter waarmee geprobeerd was het rolluik te forceren. Zowel dit voertuig als de auto waarin de verdachten vluchtten bleken te zijn gestolen.

Gestolen auto

Alkmaar, zondag 22 mei

Een 18-jarige man uit Graft en een 25-jarige man uit Alkmaar zijn zondagavond rond 21.00 uur aangehouden op het Hooftplein en de Dr. Schaepmankade aangehouden. Agenten zagen de mannen in een gestolen auto rondrijden. De auto werd geparkeerd op de Mgr. Poelstraat. De mannen stapten uit. Toen de agenten uit hun voertuig stapten gingen de twee er vandoor. De 25-jarige man klom over een aantal muren in een achtertuin. Hij kon worden aangehouden. De 18-jarige man hield zich schuil achter een auto op het Hooftplein. Ook hij werd aangehouden.

Zaak om het leven gebrachte restauranteigenaar opnieuw in Opsporing verzocht

Callantsoog, maandag 23 mei

Op dinsdagavond 20 oktober werd de 55-jarige Samir Mosa in zijn restaurant aan het Dorpsplein in Callantsoog om het leven gebracht. Rond 22.30 uur kwamen er drie gewapende mannen het restaurant binnen. In de zaak waren enkele medewerkers aanwezig die op de grond moesten gaan liggen. Op de eigenaar werd geweld uit geoefend. Hij kwam hierbij om het leven. De overvallers gingen er met buit vandoor.

In december 2009 werd er in Opsporing Verzocht aandacht besteedt aan de dood op de restauranteigenaar. In het onderzoek is echter onlangs nieuwe informatie aan het licht gekomen. Daarom wordt er in de uitzending van 24 mei opnieuw aandacht aan de zaak besteed.

Opsporing Verzocht wordt dinsdagavond 24 mei om 21.25 uur uitgezonden op Nederland 1. De herhaling volgt op woensdagochtend 25 mei.

Bromfietser in sloot

De Cocksdorp, zondag 22 mei

Zondagmiddag rond 13.15 uur kwam een 46-jarige man uit Holwerd met zijn brommer terecht in een afwateringsgoot aan de Roggeslootweg. Hij reed op dat moment ongeveer 30 kilometer per uur. De man werd met lichte verwondingen aan zijn been per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Zes autos beschadigd

Alkmaar, zondag 22 mei

Zondag tussen 17.45 en 18.15 uur werden zes autos beschadigd. De autos stonden op een rij geparkeerd aan de Stiermarkenweg. De autos waren bekrast.

Looddiefstal

Alkmaar, maandag 23 mei

Maandagochtend rond 03.00 werden op de Robonsbosweg een 22-jarige en een 35-jarige man uit Alkmaar aangehouden voor diefstal van lood op het dak van een school aan deze weg. De mannen werden gesignaleerd in de buurt van de school. Zij hadden hun buit inmiddels gedumpte. Beide mannen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Wildplasser met harddrugs

Alkmaar, maandag 23 mei

Maandagochtend rond 01.30 werd op de Ramen een 28-jarige man uit Alkmaar aangehouden omdat hij in het bezit was van harddrugs. De politie sprak de man aan omdat hij aan het wildplassen was. Tijdens het gesprek met de man liet hij een zakje met verschillende soorten harddrugs vallen. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Straatroof: getuigen gezocht

Hoorn, maandag 23 mei

Een 70-jarige vrouw werd maandagochtend rond 11.15 uur op de Rotiusstraat beroofd van een tas. De vrouw stond in een steeg en ging aan de kant zodat er een brommer met twee jongens erop kon passeren. In het voorbijgaan werd de plastic tas die de vrouw bij zich had, uit haar hand gerukt. De donkerkleurige brommer met de twee mannen reed vanuit de staag linksaf de Rotiusstraat in. In de plastic tas zaten medicijnen o.a. voor Parkinson.

De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Liornestraat/Rotiusstraat maandagochtend rond bovengenoemd tijdstip. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoorn via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Ook wanneer u de medicijnen vindt wordt u verzocht direct contact op te nemen met 0900-8844.