Politie Gelderland-Zuid

Autodieven verdacht van meerdere inbraken

Nijmegen, 23-05-2011 o De drie mannen, van 18, 19 en 22 jaar uit Nijmegen, die donderdagochtend 5 mei in de wijk Meijhorst werden aangehouden voor autodiefstal, zijn vermoedelijk ook verantwoordelijk voor meerdere woninginbraken op verschillende plaatsen in Gelderland-Zuid, Limburg-Noord en Brabant-Noord.

De mannen konden worden aangehouden nadat zij betrapt waren bij een poging inbraak in Alphen aan de Maas. Inmiddels is duidelijk geworden dat de auto waarin zij werden aangehouden afkomstig is van een woninginbraak begin mei in Vught. Uit rechercheonderzoek is naar voren gekomen dat de mannen vermoedelijk in verband gebracht kunnen worden met twaalf woninginbraken die vanaf half april tot begin mei plaatsvonden in verschillende plaatsen in Gelderland-Zuid, Limburg-Noord en Brabant-Noord. De inbraken werden in wisselende samenstellingen gepleegd. Bij de meeste inbraken hadden de mannen het voorzien op de auto van de bewoner(s). Verder bestond de buit uit telefoons, computer- en navigatieapparatuur.

Huiszoeking

Tijdens het onderzoek werd in een woning in Nijmegen huiszoeking gedaan. Hierbij werden diverse goederen aangetroffen die afkomstig bleken te zijn van diverse woninginbraken. Een 20-jarige vrouw uit Nijmegen en een 21-jarige man uit Amsterdam werden aangehouden voor heling. Zij zijn inmiddels in vrijheid gesteld.

Verder onderzoek

De 19-jarige en 22-jarige verdachten zijn vrijdag 6 mei voorgeleid bij de rechter-commissaris. Deze stelde beide mannen voor 14 dagen dagen in bewaring. De raadkamer van de rechtbank Arnhem heeft de 19-jarige man inmiddels geschorst onder voorwaarden. De 22-jarige man is voor 90 dagen gevangen gehouden. De 18-jarige man is 10 mei voorgeleid bij de rechter-commissaris, die de man in vrijheid heeft gesteld. Hij blijft wel verdachte. De recherche zet het onderzoek voort.

(10)

Laatst gewijzigd 23-05-2011 14:20 | © Regio Gelderland-Zuid |