Politie Midden- en West Brabant

Ex mishandelt vrouw en dochter

Tilburg, 23-05-2011 o De politie heeft gisteravond in een woning in Tilburg een 42-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn ex-vriendin en dochter te hebben mishandeld. De man is op het bureau in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

De politie nam rond 22.00 uur poolshoogte in de woning na een ontvangen melding van huiselijk geweld. Daar werden ze aangesproken door een 17-jarige meisje en haar 40-jarige moeder. Zij vertelden dat de 42-jarige ex en vader hen had mishandeld. De man was onder invloed van alcohol thuis gekomen. In de woning ontstond er een conflict tussen hem en zijn ex-vriendin. Tijdens dat conflict trapte de verdachte haar, trok aan haar haren en kneep haar keel dicht. Het 17-jarig meisje sprong tussen beiden. De verdachte was het daar niet mee waarop ze van de trap geduwd werd. Het lukte beiden de woning uit te vluchten en de politie te informeren. Zowel moeder als dochter deden aangifte. Tegen hem wordt een huisverbod opgemaakt.

huisverbod

Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen.

De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd.
De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken.

Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 23-05-2011 14:20 | © Regio Midden en West Brabant |