Gasterra

Nieuwsbericht
Genomineerden GasTerra Transitie Jaarprijs bekend! Nieuwsbericht | 23-5-2011

De jury van de GasTerra Transitie Jaarprijs 2011 stond voor de lastige keuze: tien teams nomineren uit 38 inzendingen. Na uitgebreid overleg koos de jury uiteindelijk unaniem voor tien creatieve, duurzame ideeën. Deze varieerden van een televisieprogramma voor jongeren tot een expertsysteem voor CO_2- uitwisseling. De volgende teams nemen het tegen elkaar op tijdens het GasTerrra Transitie Jaarprijs congres op 8 juni 2011 in Arnhem:


- Hogeschool Arnhem en Nijmegen: GFT-vreter;


- Saxion Hogeschool Enschede: Van gasput naar warmtebron;


- NHTV Breda: Interactive Energy Meter, Energy performance;


- Hogeschool Rotterdam: Cyclifier voor de Goudse Poort;


- Hogeschool Zuyd Heerlen: Energiedak 2010 Fotovoltaïsch dakintegratiesysteem;


- Stenden Hogeschool: Greening Generation Y: TV format Groentjes;


- Avans Hogeschool Breda: Expertsysteem voor CO2 uitwisseling;


- Hogeschool Rotterdam: Energie uit restwarmte binnenvaart;


- Hogeschool Arnhem en Nijmegen: Flexibele transitie met de Rothec Multi-Fuel Flex WKK;


- Fontys Hogeschool: PowerBlinds, Sunsational blinds for harvesting the SUN.

`Moment of fame'

Nadat alle genomineerden het goede nieuws hoorden, werden de afgelopen week filmpjes opgenomen. In een professionele studio kreeg ieder team een `moment of fame' om hun idee te presenteren. Het bleek moeilijker dan gedacht om in 90 seconden uit te leggen wat het idee is, welke voordelen dit heeft ten opzichte van bestaande technieken en waarom dit idee moet winnen. Maar na enkele keren oefenen, wisten de genomineerden hun idee met verve te verkopen!

Stemmen

Benieuwd naar het resultaat? Kijk dan vanaf 25 mei op de website www.gtjp.nl. Behalve de hoofdprijs kunnen de genomineerden een publieksprijs winnen. Om deze prijs in de wacht te slepen moeten alle teams zoveel mogelijk stemmen verzamelen. Op het internet komt van ieder idee een filmpje te staan waar mensen op kunnen stemmen. Stemmen op de genomineerden kan vanaf 25 mei op www.gtjp.nl. De winnaars van de publieksprijs en andere prijzen met een totale waarde van ruim 100.000 euro worden op 8 juni bekend gemaakt tijdens het congres in Burgers' Zoo, Arnhem.