Uitgeverij Unieboek het Spectrum


* Capitool reisgidsen

* Piccolo picture books

* Prisma

Winnaar Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen 2010-2011 (12-14 jaar): Suzanne Collins met Hongerspelen

Maandag 23 mei 2011

Van Goor-auteur Suzanne Collins heeft in de categorie Groep 5 (12 tot 14 jaar) de prijs van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen 2010-2011 gewonnen met het eerste deel van haar razend populaire Hongerspelen-trilogie. Een heel belangrijke bekroning, want de jonge lezers beslissen zelf welk boek ze in 2010 het liefst lazen. De Hongerspelen werd naar het Nederlands vertaald door Maria Postema.

De Hongerspelen

In de overblijfselen van een plek die ooit bekend stond als Noord-Amerika ligt het land Panem, een blinkende Capitool omgeven door twaalf afgelegen Districten. Elk jaar worden de Districten door de Capitool gedwongen om één jongen en één meisje in de leeftijd van 12 tot 18 te sturen om deel te nemen aan de Hongerspelen: een bruut en angstaanjagend gevecht op leven en dood. Deze spelen worden uitgezonden op televisie ter vermaak van heel Panem.

Overleven is de tweede natuur van de 16-jarige Katniss Everdeen, die dagelijks een strijd levert om haar moeder en jongere zusje van eten te voorzien door stiekem te jagen en eten te verzamelen buiten de hekken van District 12. Wanneer haar zusje de aangewezen strijder is voor de komende Hongerspelen, werpt Katniss zich op om haar plek in te nemen, ook al weet ze dat dit haar doodvonnis kan betekenen.

Vlammen (deel 2) en Spotgaai (deel3) zijn ook reeds verkrijgbaar.