Groei & Bloei helpt Nederland mooier maken

Persbericht van Dieben & partners communicatie

Met het 26-planten-plan een mooie, makkelijke tuin! Om de verstening van de tuinen in Nederland een halt toe te roepen, maakt tuinvereniging Groei & Bloei tuinbezitters enthousiast om met 26 makkelijke planten een mooie, onderhoudsvriendelijke tuin te maken. Dit Groei & Bloei 26-planten-plan is een handreiking aan alle liefhebbers én luie tuiniers. Van een mooie en groene tuin geniet je meer zonder dat het veel werk hoeft te kosten.

Uit NIPO-onderzoek kwam naar voren dat veel tuinbezitters teleurgesteld zijn in de eigen tuin. Bestraten lijkt dan de makkelijkste oplossing. Maar een groene tuin biedt meer gezelligheid en rust dan een tuin vol steen of kunstgras. Bovendien vinden vogels, insecten en andere dieren er een natuurlijke verblijfplaats. Met het 26-planten-plan is zo'n groen paradijs voor iedereen bereikbaar Tuinen worden weer lust en geen last.

Het Groei & Bloei 26-panten-plan is bedoeld voor liefhebbers en luie tuiniers. Voor liefhebbers biedt het een afgewogen mix van prachtige, sterke planten. Voor luie tuiniers komt daar bij dat deze planten weinig zorg vragen.
Groei & Bloei liet zich inspireren door tuinarchitect Mien Ruys, die vond dat als je met 26 letters in het alfabet alles kunt zeggen, je ook met een beperkt aantal planten een mooie tuin kunt maken. De deskundige selectie van 26 planten zorgt jaarrond voor interessante begroeiing zorgen, is gevarieerd in hoogte, kleur en bloem- en bladvormen én aantrekkelijk voor vlinders en andere insecten.

Groei & Bloei is de grootste tuinvereniging van Nederland met 55.000 enthousiaste leden die graag hun ervaringen op het gebied van tuinen en planten met elkaar delen. Het Groei & Bloei 26- planten-plan wordt in negen edities van het magazine Groei & Bloei gepresenteerd. Bij elke aflevering krijgen lezers drie handige plantenkaarten met daarop alle relevante gegevens van de planten inclusief informatie over standplaats en onderhoud.

Het plan start met het juninummer 2011 en duurt tot maart 2012. Dan hebben de lezers een handige plantenwaaier waarmee je probleemloos een prachtige tuin kunt creëren. Het laatste nummer in de serie is een themanummer met informatie over tuinontwerpen, tuininrichtingen en aanvullingen op de selectie van 26 planten met hagen, bloembollen, eenjarigen en klimplanten. Tijdens de Floriade 2012 in Venlo zijn verschillende Groei & Bloei-tuinen met de 26 planten te bezichtigen.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Links:
http://www.groei.nl



Razende Robot Reporter