Gemeente Hulst



Rekenkamercommissie Hulst wint de Groenling-prijs

De rekenkamercommissie heeft de aanmoedigingsprijs gewonnen met hun rapport Bouwstenen voor grond(ig) beleid.

Tijdens het NVRR jaarcongres is voor de 6e keer door de Vereniging van Rekenkamers & Rekenkamercommissies (NVRR) de NVRR Goudvink 2010 uitgereikt. De NVRR Goudvink is een prijs die uitgereikt wordt aan de Rekenkamercommissie welke het beste rekenkameronderzoek van het afgelopen jaar heeft gerealiseerd. Deze is toegekend aan de Algemene Rekenkamer voor het beste rekenkamerrapport van 2010.

Naast de Goudvink is voor de 3e maal de Groenling uitgereikt. Dit is een aanmoedigingsprijs voor de kleinere rekenkamer(commissie)s. De Groenling is gewonnen door de rekenkamercommissie van de gemeente Hulst. De rekenkamercommissie Hulst heeft de Groenling in ontvangst genomen voor haar rapport: "Bouwstenen voor grond(ig) beleid. Een onderzoek naar het grondbeleid van de gemeente Hulst". De rekenkamercommissie is een onafhankelijk orgaan van de gemeente, ingesteld door de gemeenteraad.

De jury is van mening dat het een kort en krachtig rapport is, dat een belangwekkend onderwerp behandelt. De jury meent dat de aanbevelingen van de rekenkamercommissie het college van burgemeester en wethouders dwingen om de huidige pragmatische aanpak ten aanzien van het grondbeleid te relativeren. Het rapport laat zien, dat een rekenkamer(commissie) het college van burgemeester en wethouders kritisch mag volgen.

De NVRR Goudvink is een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Rekenkamers & Rekenkamercommissies en is voor de 6e keer uitgereikt. De Groenling is een aanmoedigingsprijs voor de kleinere rekenkamer(commissie)s en is voor de 3e maal uitgereikt.